Σβίγκου: Εξάγουμε διαφθορά

Σημεία από τη συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην web tv της «Ναυτεμπορικής» και στους δημοσιογράφους A. Μαράκη και Κ. Καλέτσιο.

Σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής» και στους δημοσιογράφους Α. Μαράκη και Κ. Καλέτσιο, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην υπόθεση Καϊλή, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εξάγουμε διαφθορά», κι ότι αυτό είναι «ένα πολύ δυστυχές γεγονός το οποίο εκθέτει τη χώρα μας». Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ του γοργού τρόπου «με τον οποίο δρουν οι δικαστικές αρχές, η έρευνα, η αστυνομία σε μια χώρα όπως το Βέλγιο», με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου «έχουμε εδώ και 5 μήνες την υπόθεση των υποκλοπών και μόλις χθες έγινε έφοδος στα γραφεία των εταιρειών», τόνισε ότι «υπάρχει ζήτημα με το πώς διαλευκαίνονται και πόσο γοργά προχωράει η δικαιοσύνη» στην χώρα μας, για «υποθέσεις που άπτονται είτε του οικονομικού εγκλήματος, είτε παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας, όπως οι υποκλοπές».

Σύμφωνα με τη Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «σε οποιαδήποτε χώρα του Δυτικού κόσμου εάν είχαν συμβεί αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στη δική μας χώρα, με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, τόσο όσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνησή του, θα είχαν παραιτηθεί». Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε στη χώρα μας είναι «η επίκληση του απορρήτου, γελοίες δικαιολογίες, μια επίκληση των νόμων κατά το δοκούν, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης τα οποία παρακολουθούνται να μη θέλουν να μάθουν την αλήθεια και να φωτογραφίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Άρα βλέπουμε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης, η οποία είχε και θεσμική αποτύπωση».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ένα από τα πρώτα πράγματα το οποίο έκανε όταν ανέλαβε ο Πρωθυπουργός, ήταν να αλλάξει το νόμο και να περιέλθει στην δική του αρμοδιότητα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ανήκει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πολιτική ευθύνη, ο οποίος όχι απλώς δεν την έχει αναλάβει, αλλά κρυβόταν από τη Βουλή επί 5 εβδομάδες και τελικά ήρθε και τράπηκε σε φυγή για να μην απαντήσει στα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε ερώτηση για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι, «είτε αυτές γίνουν τον επόμενο μήνα, είτε γίνουν το μεθεπόμενο, αυτές θα είναι μια πολύ δύσκολη πολιτική μάχη, την οποία θα την κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», γιατί «η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα, όχι μόνο στα ζητήματα της δημοκρατίας, αλλά και στα ζητήματα της καταπολέμησης της ακρίβειας, της οικονομικής κρίσης, γιατί οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ζούνε σε μια χώρα που τους παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς, όπου τα παιδιά μας θα βρίσκουν δουλειά και δεν θα πηγαίνουν στο εξωτερικό, και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών θα είναι πλήρως προστατευμένα και κατοχυρωμένα»

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι, «η υπόθεση των υποκλοπών μου καθιστά εμένα προσωπικά αδιανόητο πώς θα γινόταν ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον παρακολουθούσε επειδή μάλλον αποτελεί εθνικό κίνδυνο», προσθέτοντας ότι «ακόμα και εάν δεν είχαμε το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, οπότε το ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρεί ότι το ίδιο ανήκει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής οικογένειας, δεν είναι κατανοητό να προβεί σε μια προγραμματική συνεργασία με τη Ν.Δ. που ανήκει στο συντηρητικό πολιτικό χώρο».

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η Ράνια Σβίγκου «είναι οι πολίτες αυτοί οι οποίοι θα διαμορφώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις εξελίξεις», και κατέληξε λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα από την πρώτη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής και αυτό θα ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

 

 

Best Of

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...

Ο… Φλωρίδης θα πάει να ψηφίσει στο ΠΑΣΟΚ;

Μαύρη Λίστα Πηγή: One Voice Η Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον του Μητσοτάκη…...

Χατζηδάκης: Αν η Ευρώπη θέλει παραπάνω επενδύσεις, πρέπει να έχει και αντίστοιχα υψηλές φιλοδοξίες

Στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN, στην οποία την Ελλάδα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο...

Οι λαοί που σέβονται τον εαυτό τους… δεν αράζουν στον καναπέ

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice",...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι καταλαβαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, για όσο διάστημα τον… ανέχονται ως πολιτικό, επιδιώκει να αντικαταστήσει...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ είναι οι δυο «Θεσμοί» που έχουν απαξιωθεί...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο και γοητεία. Η Ευρώπη θα είναι πάντα... γυναίκα. Συνθέτοντας αντιθέσεις και πληθυντικά αφηγήματα. Επιχειρώντας να...