Σβίγκου: Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη μια προοδευτική διακυβέρνηση

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», στη Βούλα Κεχαγιά και τον Νίκο Σβέρκο, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, τόνισε ότι «ήταν μια απολύτως θεσμική και δημοκρατική κίνηση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία εκπροσωπεί την πλήρη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή, ένας μονόδρομος για να υπερασπιστούμε τον πραγματικό θεσμικό ρόλο του Κοινοβουλίου και να αναδείξουμε τη σημασία  της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει απάντηση σε όσα αντιδημοκρατικά έχουμε δει, είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «αυτό που είδαμε είναι ότι μια ολόκληρη παράταξη, η Ν.Δ. και μια ολόκληρη Κοινοβουλευτική Ομάδα πήρε την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας ενάντια στη δημοκρατία και ενάντια στο κράτος δικαίου.  Όταν οι ίδιοι οι οποίοι αποδεδειγμένα ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από το να μη νομιμοποιήσει  αυτή τη μείζονα θεσμική και δημοκρατική εκτροπή».

Αναφορικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ μιας κυβέρνησης η οποία μέσα από την εργαλειοποίηση των θεσμών, την παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και μέσα από τις πολιτικές οι οποίες δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, και της ανάγκης να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μην επανέλθει στην εξουσία, αυτό το βάρβαρο και αντιδημοκρατικό καθεστώς».  

Αναφερόμενη στη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι  θα είναι «το πρώτο βήμα της πορείας μας προς το λαό,  ένα ισχυρό μήνυμα των προοδευτικών και αριστερών πολιτών, ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση», συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να είναι και ένα ισχυρό μήνυμα ανάδειξης της εναλλακτικής του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για τη διακυβέρνηση, γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι απλώς να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που όλοι τα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά κυρίως να αναδείξουμε την προγραμματική μας πρόταση και να πείσουμε ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και μπορεί να εφαρμοστεί την αμέσως επόμενη μέρα, όπου θα υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές είναι ένας εφικτός στόχος, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι   «είναι απολύτως λογικός στόχος με βάση και την αγωνία που εκφράζουν οι πολίτες για την επόμενη μέρα, και τα όσα αφουγκραζόμαστε και παίρνουμε από τον κόσμο», προσθέτοντας ότι οι εκλογές «θα είναι μια πολύ σκληρή μάχη, μια πολύ σκληρή πολιτική αναμέτρηση στην οποία όμως νικητής και πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και αυτή ακριβώς η πρωτιά είναι που θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και η ελληνική κοινωνία».

Best Of

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Κώστας Μπακογιάννης: Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να διεκδικήσει (με αξιώσεις) μια τρίτη (αυτοδύναμη) θητεία

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Οι εκλογές είναι πάντοτε μια...

Κωστής Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πρόοδο

Η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει...

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στην εποχή της ψηφιοποίησης του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος κινητροδότησαν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών Εκλογών και...

Παιδικά Χωριά SOS: Τα παιδιά που καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Τα Παιδικά Χωριά SOS έκαναν την παρακάτω ανάρτηση στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το... μισθολογικό κόστος και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρεί και στην...

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει) Πηγή: One Voice   Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραμένει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τείνει να εξελιχτεί σε συνώνυμο της διαφθοράς για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με...