Στρατάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι… δεν τρέχει και τίποτα

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Στο θέμα της επανέναρξης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων στάθηκε ο Γιάννης Στρατάκης, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε με νόημα τα εξής:

Η εμμονή της Κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς πρόσθετα μέτρα, αγγίζει τα όρια εγκληματικής πολιτικής.
Ανοίγουν τα Δημοτικά χωρίς πρόσθετα μέτρα, όπως ολιγομελή τμήματα, λειτουργία εκ περιτροπής ή πρωί και απόγευμα και προπάντων, χωρίς καμία μέριμνα γα την μεταφορά των μαθητών, με αποτέλεσμα από το πρωι της Δευτέρας να πραγματοποιούνται ημερησίως περί τις 4.000.000 μετακινήσεις (700.000 μαθητές + εκπαιδευτικοί + γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι θα βρίσκονται πρωι και απόγευμα στους δρόμους).
Οσο για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, θα ήταν αστείο να ισχυρισθούν οι κυβερνώντες ότι ο εμβολιασμός τους θα είναι άμεσος.
Ανοίγουν, λοιπόν, τα σχολεία παρά το ότι δεν έχει ακόμα καταγραφεί η επιβάρυνση του ιικού φορτίου από τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, όπως ρεβεγιόν, ανοικτές εκκλησίες τα φώτα και έξοδος λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.
Βεβαίως η κυβέρνηση θα ισχυριστεί ότι η απόφασή της στηρίζεται και σε σχετική εισήγηση της επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ορθως!
Να υπενθυμίσουμε, όμως, πως το άνοιγμα των σχολείων είχε ανακοινωθεί δυο φορές (από Πέτσα και Μακρή) πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή και είναι απορίας άξιον πως καταξιωμένοι επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων, ανέχθηκαν αυτή την σπουδή της κυβέρνησης που ουσιαστικά προκαταλάμβανε την απόφασή τους.
Την ίδια ώρα βεβαίως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψιν μας την διαφωνία του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλου οποίος θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα να ανοίξουν τα καταστήματα από το να ανοίξουν τα σχολεία.
Δεν έχει ληφθεί υπόψιν ούτε η πρόβλεψη του ΑΠΘ, ούτε ο τριπλασιασμός των τιμών του ιικού φορτίου που καταγράφεται στα λύματα.
Ακόμα και στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί το 33% του πληθυσμού, αποφασίσθηκε σήμερα να ξανακλείσουν τα σχολεία.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί αυτή η σπουδή της κυβέρνησης να ανοίξει τα δημοτικά χωρίς την λήψη πρόσθετων μέτρων;
Είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης για επιστροφή με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα στην «κανονικότητα»;
Ειναι μια προσπάθεια να μας πείσουν μετά την οικτρή διάψευση των εξαγγελιών τους για εκατομμύρια εμβολιασμούς ανά μήνα, οτι δεν τρέχει και τίποτα αν εμβολιάζονται μόνο μερικές χιλιάδες, γι αυτό δεν μας είπε και ο πρωθυπουργός ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει»;
Είναι μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι σχολάρχες;
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει να κάνει με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ακόμα κι αν η υπουργός Παιδείας έχει σπεύσει να ικανοποιήσει ασμένως τα αιτήματα τους όπως πρόσφατα των Κολεγίων.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι σε αυτή την χώρα μπορούν και κάνουν ότι θέλουν οι ιεράρχες και οι σχολάρχες!!! και ο Χρυσοχοΐδης τον …τροχονόμο!
Στο τέλος, βέβαια, για τους νεκρούς θα φταίνε οι γιατροί, όπως άρχισαν ήδη να ψελλίζουν…

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος