Στέλλα Αργυρίου: Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Πρέπει να τα στηρίξουμε να ανοίξουν τα φτερά τους

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Στην εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται”, της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τη Ναταλία Γερμανού, συμμετείχε το μεσημέρι της Κυριακής η Στέλλα Αργυρίου, καταθέτοντας την επιστημονική θεώρησή της για το αποκρουστικό περιστατικό με την παρενόχληση μικρής μαθήτριας από δάσκαλο, στο σχολείο.

Η γνωστή εξελικτική ψυχολόγος, με τη νηφάλια και ανθρώπινη προσέγγιση των ευαίσθητων πτυχών της δύσκολης κοινωνικής καθημερινότητας, θύμισε με νόημα ότι, το σχολείο αποτελεί την πρώτη κυψέλη κοινωνικής ενσωμάτωσης στην οποία εντάσσεται ένα παιδί, μετά την οικογένειά του.

Η Στέλλα Αργυρίου μίλησε για την υπεραξία της εδραίωσης σχέσεων εμπιστοσύνης εντός της οικογένειας, ανάμεσα στο παιδιά και τους γονείς, ώστε να αισθάνονται άνετα να μοιράζονται κάθε προβληματισμό τους με τη μητέρα και τον πατέρα τους, πρόσθεσε ότι, μέσω του σχολείου οι γονείς εμπιστεύονται στον δάσκαλο τα παιδιά τους, και σημείωσε ότι θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε διαρκή αξιολόγηση, λόγω της ευαίσθητης φύσης του λειτουργήματός τους.

“Τα παιδιά, είναι το μέλλον μας. Όσο περισσότερες εκκρεμότητες κληρονομήσουν από το παρόν, τόσο πιο δύσκολα θα ανοίξουν τα φτερά τους”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της καλής ψυχολόγου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Στέλλας Αργυρίου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος