Στέλλα Αργυρίου: Ο αθλητισμός περνάει από την καρδιά

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Σε ένα… ανδροκρατούμενο πάνελ, με αφορμή την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις, η Στέλλα Αργυρίου ήρθε να μας θυμίσει πόσο διαφορετικό αποτύπωμα μπορεί να αφήσει η πινελιά μιας γυναίκας, σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου.

Η καλή ψυχολόγος ήταν η μόνη γυναίκα μεταξύ των ομιλητών, και κατέθεσε τη δική της οπτική για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία της κοινωνίας μια σημαντική αθλητική επιτυχία.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Στέλλας Αργυρίου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

“Ο αθλητισμός, ειδικά ο ελληνικός, μας έχει προσφέρει πλεόνασμα παραδειγμάτων ψυχικής εξέγερσης, που είχαν ευρύτερες κοινωνικές συνέπειες. Με αφορμή την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις, ας ξανασυστηθούμε.
Να αναζητήσουμε όσα μας ενώνουν, και να μην δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία σε όσα μπορούν να μας κρατούν μακριά.
Να θυμηθούμε τις μεγάλες αλήθειες της ζωής μας.
Ό, τι μας κάνει να παθιαζόμαστε, θεραπεύει την καρδιά μας.
Βρίσκουμε το κίνητρο να αγκαλιάσουμε τις καλύτερες πτυχές του εαυτού μας.
Να μοιράσουμε φως και σε όσους είναι γύρω μας, αντί να μιζεριάζουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι.
Να αγκαλιαζόμαστε στις μεγάλες επιτυχίες.
Στη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, όπως είχε πει ο Νίκος Γκάλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και φυσικά τον υπέροχο οικοδεσπότη Τάκης Πουρναράκης για την ευκαιρία που μου προσέφεραν να βρεθώ και εγώ σήμερα στο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις , και να μοιραστώ μερικές σκέψεις. Όπως ανέφερα και σήμερα στην ομιλία μου «ο αθλητισμός, περνάει από την καρδιά»”.

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος