Στέλλα Αργυρίου: Για να μεγαλώσεις σωστά παιδιά, πρέπει να μεγαλώσεις… πρώτα εσύ. Από την αρχή

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Η πιο ζεστή λέξη στον κόσμο, συμβαδίζει με προτερήματα που ξεχωρίζουν. “Μητέρα”… Δεν είναι εύκολο, πολύ περισσότερο στην εποχή αβεβαιότητας που βιώνουμε, και απαιτεί περίσσευμα κατάθεσης ψυχής και συναισθήματος, με την πληθυντική συνειδητοποίηση της επιλογής “θυσίας”. Να βάζεις πάνω από τον εαυτό σου, κάποιον άλλο. Που εσύ έφερες στον κόσμο…

Με αφορμή το περιστατικό ακραίας βίας από δυο νεαρά παιδιά προς τον σταθμάρχη του Μετρό, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, με την πρόσθετη τιμητική ταυτότητα της μητέρας ενός μικρού κοριτσιού, προχώρησε στο σχετικό μακροβούτι συνείδησης.

Και με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, περιέγραψε τον πυρήνα της γονικής θυσίας. Της επιλογής να ανοίξεις δρόμους για μια ψυχή που μεγαλώνει με τον καθρέφτη της αντανάκλασης του δικού σου παραδείγματος. Σε έναν κόσμο που παράγει πλέον περισσότερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα από όση μπορεί να διαχειριστεί ένα παιδί.

Η Στέλλα Αργυρίου έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

“Προσωπικά, πιστεύω πως για να μεγαλώσεις σωστά παιδιά στις μέρες μας, πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ, πρέπει να θυσιάσεις πολλά, να αλλάξεις πολλά και να αντισταθείς σε ακόμη περισσότερα. Δεν αρκεί να θέλεις να γίνεις γονιός, πρέπει συγχρόνως, να θέλεις ν’ αλλάξεις και τον κόσμο. Πρέπει να ξεμάθεις αυτά που ήξερες και να ξαναμάθεις. Να βάλεις μια τέλεια στο παρελθόν για να μπορέσεις να καταλάβεις το παρόν. Να μεγαλώσεις πρώτα εσύ… απ την αρχή… ξανά!”.

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος