Σπυρόπουλος: Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ξανά το ΠΑΣΟΚ

Βασικά σημεία ομιλίας του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλου.

-Παρήλθε ένας χρόνος από τότε που 270.000 προοδευτικοί πολίτες έστειλαν το μήνυμα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Μέσα από μια συναρπαστική πορεία δημιούργησαν ξανά τις προϋποθέσεις, προκειμένου να μιλάμε ξανά για ένα ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό, για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, για τη Δημοκρατική Παράταξη που θα δώσει ξανά όραμα στους πολίτες. Με τον νέο Πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τα στελέχη στην πρώτη γραμμή της μάχης. Και, φυσικά, έτοιμοι για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

-Δημιουργούμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες σε αυτήν την πορεία και είμαστε εδώ σήμερα -και εγώ προσωπικά- για τον πρώτο μικρό απολογισμό αυτή της προσπάθειας, που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

-Ξεκινήσαμε με την αυτοοργάνωση. Μόνοι τους οι πολίτες δημιούργησαν ξανά τους πυρήνες της Δημοκρατικής Παράταξης σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και κάθε εργασιακό χώρο.

-Στην πορεία αυτή και μετά τις εκλογές των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων, πολλές νέες οργανώσεις άνοιξαν ξανά σε περιοχές που είχαμε χρόνια να δούμε να δημιουργούνται δημοτικές μας οργανώσεις.

-Ενεργοποιήθηκαν τα νέα μας όργανα. Ξεκίνησαν οι δράσεις μας παντού σε όλη τη χώρα.

-Η προσπάθεια και η ενδυνάμωση των οργανώσεών μας θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο Λεκανοπέδιο, όπου σε κάθε τομέα θα αποκτήσουμε τη δική μας οργάνωση, έτσι ώστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε κάθε γειτονιά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

-Δώσαμε έμφαση σε νέες καμπάνιες που απευθύνονταν σε στοχευμένα κοινά και αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και των νέων ανθρώπων.

-Ξεκινήσαμε πριν έναν χρόνο, και με πρωτοβουλία του Προέδρου, μια καμπάνια για την κοινωνική στέγη. Δώσαμε μεγάλη έμφαση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

-Πήγαμε κοντά στον πολίτη, με τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας και τα φυλλάδια που μοιράσαμε σε όλη την χώρα.

-Πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τομές και αλλαγές διασφαλίζοντας το κρίσιμο ζήτημα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. μεταρρύθμιση που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης τα προηγούμενα χρόνια. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έδωσε κι αυτή προσωπικό αγώνα για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

-Παρουσιάσαμε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, αλλά κυρίως μια σοβαρή πρόταση για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

-Κλιμακώσαμε τις πρωτοβουλίες μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια καταθέτοντας στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχετική τροπολογία. Έχουμε συγκροτημένη πρόταση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, που μόνο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 2010 και διέλυσαν τα επόμενα χρόνια και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδοντας χιλιάδες δάνεια σε ξένα funds, αλλά και δημιουργώντας Πάτσηδες που κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων πολίτων σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

-Δώσαμε έμφαση σε ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δράσης και ενεργοποιούμε ένα σύγχρονο και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό.

-Ενεργοποιούμε ξανά την υπάρχουσα δομή της νέας γενιάς με περισσότερα στελέχη και ενεργό συμμετοχή σε θεματικές ενότητες. Δημιουργώντας έναν νέο προγραμματικό διάλογο για τη νέα γενιά, αλλά ταυτόχρονα βάζοντας έναν στόχο: Να πραγματοποιηθεί μια συνδιάσκεψη της νεολαίας, της νέας γενιάς, τους επόμενους μήνες και πριν τις εθνικές εκλογές.

-Σε αυτή τη νέα πορεία της παράταξης, από την πρώτη στιγμή βάλαμε ως προτεραιότητα την πολιτική και ιδεολογική αναζωογόνηση της Δημοκρατικής Παράταξης και την ηθική. Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας η πορεία του καθενός ξεχωριστά. Και αυτή δεν τσουβαλιάζεται με συλλογικές ευθύνες. Ο κόσμος αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνεται ποιος με κόπο και αγώνα κερδίζει συλλογικές και προσωπικές μάχες, είτε στην πολιτική είτε στην κοινωνική ζωή, και ποιος μπαίνει στο ασανσέρ μιας μιντιακής και επιχειρηματικής ολιγαρχίας. Ξέρουμε πολύ καλά πόσοι σύντροφοι στήριξαν με ανιδιοτέλεια την παράταξη στα δύσκολα χρόνια και τη στηρίζουν καθημερινά στον αγώνα αναζωογόνησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, μη έχοντας κερδίσει τίποτα και ποτέ αυτά τα χρόνια.

-Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Βλέπουμε τη σπίθα στα μάτια αυτών των ανθρώπων που εμπνέονται από την καινούργια προσπάθεια.

-Δυσκολίες και αντιξοότητες δεν θα μας κάμψουν και δεν θα μας λυγίσουν. Οι πιέσεις για να σταματήσει η άνοδος του ΠΑΣΟΚ και η αυτόνομη πορεία προς την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, θα συνεχιστούν πιο έντονα κατά την προεκλογική περιόδο με όλα τα μέσα που διαθέτουν, γιατί αυτό εξυπηρετεί και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Best Of

Χατζηδάκης: Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Για τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις -ανταγωνιστικότητα, μεταναστευτικό και δημογραφικό- ενόψει...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Να στηρίζουμε το σωστό, από όπου και αν προέρχεται

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: εφημερίδα "Δημοκρατία"   Κάθε προσβολή στην ηγεσία...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Αύριο η κλήρωση για το τρίτο τζακ-ποτ στο Λαϊκό Λαχείο που μοιράζει συνολικά κέρδη 2.200.000 ευρώ

 Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο νικητής της ειδικής...

Η δύσκολη συζήτηση του Νετανιάχου με την… υστεροφημία του

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βιώνει την πιο οριακή και αναπόφευκτα...

Η μάχη για την ανατροπή των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται

Ο Ρίσι Σούνακ σε ένα ακόμη χαμογελαστό στιγμιότυπο. Ο...

Χατζηδάκης: Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Για τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις -ανταγωνιστικότητα, μεταναστευτικό και δημογραφικό- ενόψει...

Ράνια Τζίμα: Εκείνα που επιτρέπουμε να συμβαίνουν, χωρίς εμείς να μιλάμε

Γράφει η Ράνια Τζίμα Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Τα πράγματα στον...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Αύριο η κλήρωση για το τρίτο τζακ-ποτ στο Λαϊκό Λαχείο που μοιράζει συνολικά κέρδη 2.200.000 ευρώ

 Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο νικητής της ειδικής κλήρωσης Black Friday που κέρδισε 100.000 ευρώ Κέρδη μέχρι και 2.200.00 ευρώ μοιράζει η 49η κλήρωση...

Η δύσκολη συζήτηση του Νετανιάχου με την… υστεροφημία του

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βιώνει την πιο οριακή και αναπόφευκτα δραματική περίοδο της πολιτικής διαδρομής του. Ο συναισθηματικός απόηχος της βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης του Χαμάς...

Η μάχη για την ανατροπή των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται

Ο Ρίσι Σούνακ σε ένα ακόμη χαμογελαστό στιγμιότυπο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διατηρεί το πείσμα και τη διάθεσή του, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που...