Σε λίγο θα ακούσουμε ότι, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ… θα μας επιστρέψει την Κωνσταντινούπολη

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικά επικίνδυνος. Η άγνοια περί των διεθνών θεμάτων, η… βουλιμία της αυτοπροβολής στα social media, η… λαχατάρα να φέρεις την πραγματικότητα στα δικά σου μέτρα, ανεξαρτήτως του αν κάτι τέτοιο συνάδει… με την πραγματικότητα.

Μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, κουραστήκαμε να διαβάζουμε και να ακούμε για την… τιμωρητική διάθεσή του απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν. Ουάσινγκτον και Άγκυρα… φυσικά τα βρήκαν, καθώς τα κοινά συμφέροντα είναι μεγάλα, οι εντός συνόρων μυθοπλάστες ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω.

Επόμενο επεισόδιο του μυθιστορήματος, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος του Κογκρέσου. Γνωστός για τις φιλελληνικές θέσεις του, αλλά… μέχρι εκεί. Σήμερα μας τον παρουσιάζουν περίπου να… μαλώνει τον Τζο Μπάιντεν, για το γεγονός ότι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ… δεν μαλώνει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μια θλιβερή εικόνα, στα συστημικά ΜΜΕ και στα social media. Είναι να απορεί κανείς, που δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει ακόμη ότι, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ… θα μας επιστρέψει την Κωνσταντινούπολη. Και την Αγία Σοφία, φυσικά…

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής