Προβληματισμός για το ότι οι χώροι για τους αθλητές μπιλιάρδου δεν έχουν ανοίξει ακόμη

Οι χώροι που φιλοξενούν τους αθλητές του μπιλιάρδου, παραμένουν σε καραντίνα, περισσότερο από έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα το άθλημα να βιώνει κατάσταση ασφυξίας.

Με πρωτοβουλία της αρμόδιας Ένωσης, οι δραστηριότητες του μπιλιάρδου ανεστάλησαν στις 11 Μαρτίου 2020, και σήμερα, 15 μήνες μετά, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για επιστροφή στις αγωνιστική δράση.

Όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της φύσης του αθλήματος έτσι και στην Ελλάδα η καθημερινή δραστηριότητα ( προπόνηση, διαγωνισμοί, μαθήματα ) διεξάγεται σε επιλεγμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι ΚΑΔ αυτών των καταστημάτων διαφέρουν και μπορεί να αφορούν κυλικεία, σνακ-μπαρ, αναψυκτήρια, κυρίως έχουν να κάνουν με την άδεια που απαιτείται για την πώληση καφέ, αναψυκτικών, και όχι με τη διενέργεια του μπιλιάρδου, καθώς για αυτό, μετά την αθλητικοποίηση του το 1996, δεν χρειάζεται ειδική άδεια.

Τα λιγοστά αυτά καταστήματα όμως, λόγω της φύσης και των διαστάσεων του μπιλιάρδου δεν έχουν καμία σχέση στην καθημερινότητα τους με αντίστοιχους ΚΑΔ. 

Αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές του αθλήματος και όσοι εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες και συναντήσεις είναι αναγκασμένοι να το κάνουν χωρίς καμία προετοιμασία-προπόνηση. Και όλα αυτά για ένα άθλημα που έχει χαρίσει στην πατρίδα μας σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. 

Η λύση από την πλευρά της Πολιτείας επείγει…

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι