Προς… απόσυρση από τα ψηφοδέλτια βουλευτές της ΝΔ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ενισχύσει περαιτέρω την πολιτική δυναμική της Κεντροδεξιάς, ανανεώνοντας τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επόμενων εκλογών.

 

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία της παράταξης, ενώ στη μέχρι σήμερα θητεία του στην ηγεσία της αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε την ευκαιρία να κρίνει, να μετρήσει και να «ζυγίσει» παρουσίες και συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια.

 

Το καινούριο εθνικό κεφάλαιο που θα ξεκινήσει μετά την υπέρβαση της πανδημίας του κορονοϊού άλλωστε, θα απαιτήσει νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέα προοπτική, με ό, τι θα συνεπάγεται αυτό για εν ενεργεία βουλευτές, που μοιάζουν να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τον βηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου της Αττικής υπάρχουν τέσσερα εν ενεργεία μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που οδεύουν προς «απόσυρση». Μένει να φανεί, αν θα αξιοποιηθούν νωρίτερα σε κάποια κρατική θέση, ώστε να είναι «βελούδινο» το τέλος εποχής.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής