Πίσω από τις κάλπες (των ευρωεκλογών)… κρύβεται ο Αλέξης

Τα ρεύματα της κοινωνίας κινούνται και πάλι. Υπόγεια και σιωπηλά. Κινούνται όμως. Και αναζητούν πολιτική και εκλογική έκφραση.

Η αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην εξουσία, δεν έχει πολιτικό και εκλογικό αντίκτυπο για την αδιατάρακτη ηγεμονία της Κεντροδεξιάς, επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Απουσιάζει μια αξιοπρεπής εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Η ένταση στην κοινωνία μοιάζει να έχει μη αναστρέψιμη ροή. Επιδεινώνεται και πολλαπλασιάζεται. Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, λειτουργεί σωρευτικά και αθροιστικά. Ως… αυτοάνοσο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως αρχηγοί των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι εκείνοι που διεκδικούν να εκφράσουν την κοινωνική αντίδραση και να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει αποδείξει ότι… δεν καταλαβαίνει. Ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια του ειδικού βάρους του αξιώματος που κατέχει. Δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της προδιάθεσης να συμπεριφέρεται ως… influencer. Κάποιες φορές, ακόμη και ως… stand-up comedian.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μας έχει αποδείξει ότι… δεν πείθει. Δεν μπορεί να εμπνεύσει, πόσο μάλλον να συναρπάσει την κοινωνία, και ειδικότερα τη μαζική κοινωνική βάση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, που την εποχή της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα. Και σήμερα απέχει…

Τσίπρας λοιπόν; Η ιστορική εμπειρία και η πολιτική λογική δείχνουν ότι ο… καταληψίας και μίμος (του Ανδρέα Παπανδρέου), όπως τον κατηγορήσουν οι αντίπαλοί του, θα ενισχύει την εικόνα του ως μοναδική δυνητική εναλλακτική λύση, όσο δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όσο δεν αναδεικνύεται κάποιος άλλος.

Όχι φυσικά μέσω του τοξικού και με… ποινικό μητρώο άσκησης της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μια προσωποπαγή κομματική πρωτοβουλία. Μετά τις ευρωεκλογές, και εφόσον οι κάλπες βγάλουν τα… τέρατα που όλοι υποψιαζόμαστε και οι περισσότεροι φοβόμαστε.

Η κοινωνία μας άλλωστε έχει αποδειχτεί με… κοντή μνήμη. Και ο χρόνος βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα να ξεθωριάζουν οι δικές του κυβερνητικές αμαρτίες.

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...

Η… άσκηση θάρρους των βουλευτών που θα επισκεφτούν τις Περιφέρειές τους το Πάσχα

Μια ενδιαφέρουσα... άσκηση θάρρους, από ένα πολιτικό προσωπικό θλιβερά...
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...

“Εγκαταλείψτε τον Μπάιντεν”… Το Κίνημα εξέγερσης στο εσωτερικό των Δημοκρατικών, που… θεριεύει

Από το Μίσιγκαν, στο Ουισκόνσιν. Και από εκεί στην Πενσιλβάνια. Οι τρεις πλέον... ενδιαφέρουσες Πολιτείες του "Γαλάζιου Τείχους", που απειλεί να αποσπάσει ο Ντόναλντ Τραμπ...