Παναγιώτης Καπετανάκος: Βιώσιμη ανάπτυξη με περισσότερο σεβασμό στη φύση

Η Noval Property συμμετείχε στο 7ο Sustainability Summit του Economist Impact, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με κεντρικό θέμα: “How can sustainability foster global co-operation and peace?”

Τη Noval Property εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO, λαμβάνοντας μέρος σε μια εξαιρετικά επίκαιρη θεματική ενότητα, με τίτλο: “Creating a more sustainable and resilient future for smart cities in the region”. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Χάρης Δούκας, εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Hugh Coughlan, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πόλεων και Περιφερειών (ACR+), Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου και η κα Λένα Μπέλση, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης στην Ελλάδα (ΣΕΠΑΝ). Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο κ. John Andrews, Σύμβουλος Έκδοσης του Economist.

Ο κ. Καπετανάκος παρουσίασε στην ομιλία του τον τρόπο με τον οποίο η Noval Property προσεγγίζει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των κτηρίων και κατ΄ επέκταση των πόλεων, με βάση τη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει από τα έργα που έχει υλοποιήσει και που συνεχίζει σταθερά να υλοποιεί. Ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αστικών αναπλάσεων το River West που αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Δυτική Αθήνα, το Mare West στην Κόρινθο, και το προσεχές έργο της Πειραιώς 252, όπου με τη δημιουργία «βιώσιμων χώρων» τονώνονται και αναβαθμίζονται περιοχές της πόλης που το έχουν ανάγκη. «Δημιουργήσαμε  ποιοτικούς χώρους ανοιχτούς στις τοπικές κοινωνίες αλλά και ευρύτερα σχεδιασμένους με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τη φιλοσοφία που καθορίζει την επενδυτική και αναπτυξιακή στρατηγική της Noval Property, σημείωσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται εξαρχής στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας ακολουθώντας τα βήματα της μητρικής μας εταιρείας Viohalco, πρωτοπόρος στις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις της βιωσιμότητας και στην παραγωγή βιώσιμων προϊόντων χαμηλών εκπομπών σε άνθρακα». Επιπλέον, ανέφερε: «Η βιωσιμότητα είναι και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πυξίδα σε έναν κόσμο που δεν θα σταματήσει ποτέ να δημιουργεί προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που στη Noval Property αντιμετωπίζουμε κάθε μας επένδυση, είτε πρόκειται για κτήρια γραφείων, είτε για οικιστικά ή εμπορικά ακίνητα, είτε για logistics, με την ίδια προσέγγιση: σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε κτήρια με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τη βέλτιστη τεχνολογία σε κάθε στάδιο, από  την κατασκευή έως τη διαχείριση και τη λειτουργία. Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα και σε αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με τη στρατηγική μας, εναρμονίζουμε στόχους που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Επιδιώκουμε μια ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη της την κλιματική αλλαγή, διαμορφώνοντας ένα δομημένο περιβάλλον με την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον και με περισσότερο σεβασμό στη φύση. Ως επιστέγασμα το εταιρικό μας μήνυμα: re:purpose growth ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πνεύμα, αποτυπώνοντας περιεκτικά τη φιλοσοφία μας».

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους υπόλοιπους διακεκριμένους ομιλητές, ο κ. Καπετανάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι: «Σήμερα τα βιώσιμα κτήρια είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα σύγχρονο βιώσιμο κτήριο με ένα συμβατικό. Εμείς από την πλευρά μας, στην Noval Property μετατρέπουμε το παλιό κτηριακό απόθεμα με όρους βιωσιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αναμόρφωση ενός υφιστάμενου κτηρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισιάς, στο Μαρούσι. Μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, το 2024, θα έχουμε το πρώτο low carbon κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο πραγματικά αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα».

Best Of

Οι αλλαγές που αποφάσισε ο Κασσελάκης για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ… το κόμμα του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μια εβδομάδα μετά τη... θεατρική παράσταση του...

Με τον Γεραπετρίτη στη θέση του Σχοινά, η Ελλάδα ανεβαίνει επίπεδο στην Ευρώπη

Η σεισμική αλλαγή που αναμένεται στις Βρυξέλλες και τις......

Όλγα Κεφαλογιάννη: Μια νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό

Στο όραμα αλλά και στη στρατηγική ώστε να γίνει...

Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης για ακόμη μια (μεγάλη) νίκη στις ευρωεκλογές

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν το πρωί της Παρασκευής...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το “τέρας” της ακρίβειας. Και τα (πολιτικά) θύματά του…

Μια απειλή, καθόλου αόρατα και κάθε άλλο παρά περαστική....

Νίκος Μπογιόπουλος: Οι βρωμιάρηδες που επιχειρούν συμψηφισμούς με τους νεκρούς στα Τέμπη

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Μιχάλης Ψύλος: Η σφαγή των πεινασμένων

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Σοκ, φρίκη και...

Ποιούς “ψήφισε” ο Χάρης Δούκας για να έχουν εκπομπή στον “Αθήνα 9.84”

Η δημοτική αρχή του Χάρη Δούκα ολοκλήρωσε τις... ζυμώσεις...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το (λυτρωτικό) “mea culpa” του Τσίπρα, για να παραμείνει (μοναδική) εφεδρεία της (όλης) Κεντροαριστεράς

Στη σιωπή, (ξανα) βρίσκει κανείς τη φωνή που είχε χάσει. Την εσωτερική φωνή. Που τον καθοδηγούσε σωστά και του επέτρεπε να διαβάζει με οξυδέρκεια...

Το “τέρας” της ακρίβειας. Και τα (πολιτικά) θύματά του…

Μια απειλή, καθόλου αόρατα και κάθε άλλο παρά περαστική. Με πολυεπίπεδες αφετηρίες και ανατροφοδοτούμενη δυναμική. Κοινωνική απειλή, πολιτικό πρόβλημα, εκλογικός πονοκέφαλος. Η ακρίβεια, ως εργαστηριακή...

Νίκος Μπογιόπουλος: Οι βρωμιάρηδες που επιχειρούν συμψηφισμούς με τους νεκρούς στα Τέμπη

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος... δεν χαρίστηκε σε εκείνους που επιχειρούν συμψηφισμούς με την εθνική τραγωδία...