ΟΠΑΠ: «Κάνουμε περισσότερα για τη γενιά που αξίζει τα πάντα»

Νέα εκστρατεία Εταιρικής Υπευθυνότητας, με έμφαση στις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την Υγεία, την Απασχόληση και τον Αθλητισμό

«Κάνουμε περισσότερα για τη γενιά που αξίζει τα πάντα» είναι το κεντρικό μήνυμα της νέας καμπάνιας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, η οποία εστιάζει στο κοινωνικό έργο της εταιρείας και ειδικότερα στη δέσμευσή της να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά της Ελλάδας.  Η ολοκληρωμένη στρατηγική του ΟΠΑΠ για την Εταιρική Υπευθυνότητα, αναπτύσσεται στους πυλώνες της Υγείας, της Απασχόλησης και του Αθλητισμού.

Δείτε το βίντεο:

Η Υγεία των παιδιών στην πρώτη γραμμή

Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία των παιδιών, ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία  εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την ελληνική κοινωνία, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης, που προσφέρουν τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ, υλοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, τα οποία καλύψαν συνολική έκταση 14.960 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες, δυναμικότητας 564 κλινών, που ανταποκρίνονται πλέον στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου. Ακόμη, εκσυγχρονίστηκαν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, παραδόθηκε σύγχρονος γραφειακός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός και πραγματοποιήθηκαν εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον.

Στήριξη της Απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας

Στον τομέα της Απασχόλησης, το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward στέκεται δίπλα σε δυναμικές επιχειρήσεις και νέους ανθρώπους, που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας. Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει συνολικά 69 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους, προσφέροντας τους εφόδια για να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν 23.083 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Δίπλα στο μέλλον του Αθλητισμού

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο ξεκίνησε το 2014, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού, υποστηρίζοντας 128 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και 50 ακαδημίες μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη και να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι άνθρωποι αύριο.

Συνολικά, το πρόγραμμα στηρίζει συνολικά 18.000 παιδιά ηλικίας έως και 13 ετών, παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό, προπονητικές κατευθύνσεις βάσει διεθνών προτύπων και ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων. Επιπλέον, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών έχουν πρόσβαση σε ειδικό επιστημονικό υλικό για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος Sports Academies Online.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...