Όλγα Κεφαλογιάννη: Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη , με ισορροπία, μέτρο, και σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες

Σε μια δυναμική συνέργεια με πολλαπλά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό που θα ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφειά του, θα του προσδώσει υπεραξία, θα συμβάλει στην προσέλκυση επισκεπτών και θα αναδείξει τη δυναμική του ελληνικού πολιτισμού προχωρούν το Υπουργείο Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένοντας ανάλογο αποτύπωμα στον τουρισμό με αντίκτυπο στην οικονομία και τον πολιτισμό η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κυρία Elise Jalladeau υπέγραψαν  Προγραμματική Συμφωνία συνεργασίας των δύο φορέων, ανοίγοντας διαύλους ανάπτυξης στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και στην δραστηριότητα του Φεστιβάλ.
Η εξέλιξη της συμφωνίας αναμένεται να συντελέσει μέσω των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην προσέλκυση επισκεπτών στην χώρα και ταυτόχρονα θα ενισχύσει την υπεραξία του ελληνικού τουρισμού διασυνδέοντάς τον και με όλα τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Με την συνεργασία ενισχύεται η διεθνής τουριστική προβολή της Ελλάδας μέσα από το πολυπληθές κοινό της κινηματογραφικής βιομηχανίας το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα και δυναμικά χαρακτηριστικά. Η συνεργασία μεταξύ άλλων θα εστιάσει και στην οργάνωση κοινών δράσεων, που θα συμβάλουν στην προβολή της Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Η προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από την συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και η περαιτέρω προβολή του στις διεθνείς αγορές, αναδεικνύει την ελληνική κουλτούρα και τον σύγχρονο πολιτισμό, καθιστώντας τους διεθνείς επισκέπτες της χώρας σε πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού.
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε την δυναμική της συμφωνίας που υπεγράφη και επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός οργανισμός της Ελλάδας και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συνεργασία μας είναι μια ακόμη ενέργεια στο πλαίσιο δράσεων που αναλαμβάνουμε για τον ελληνικό τουρισμό και εντάσσεται την ευρύτερη στρατηγική και το όραμα του Υπουργείου για συνέργειες που θα συντελούν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη , με ισορροπία, μέτρο, και σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Η συνεργασία μεταξύ του φεστιβάλ και του Υπουργείου θα ενισχύσει τη διεθνή προβολή του φεστιβάλ και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, προωθώντας και ενθαρρύνοντας την επένδυση στον κινηματογράφο.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Χαιρόμαστε πολύ για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προάγει τον πολιτισμό, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους επισκέπτες του -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- να ανακαλύψουν την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα μνημεία της, τα μουσεία, τη γαστρονομία της. Παράλληλα, το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο αυτής της προγραμματικής συμφωνίας, θα διοργανώσει περισσότερες δράσεις εξωστρέφειας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού κινηματογράφου σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, προωθώντας την ελληνική παραγωγή και υποστηρίζοντας την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...