“Οι ευρωεκλογές έχουν σημασία, μόνο όταν ξέρουμε τι διακυβεύεται”. ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος ανοίγουν τη συζήτηση

 

 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ανακοινώνει με χαρά τη νέα πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών εν όψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, το ΕΛΙΑΜΕΠ υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και, παράλληλα, διοργανώνει 5 συζητήσεις με υποψήφιους Ευρωβουλευτές και άλλους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων για τα μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, ξεκινώντας από την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Η Ευρώπη οδεύει σε αυτές τις εκλογές εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας και αβεβαιότητας. Είναι, επομένως, σημαντικότερο από ποτέ οι πολίτες, πριν προσέλθουν στην κάλπη, να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί για το μέλλον τους.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, με την στήριξη της Παπαστράτος, ξεκινά την πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών στο πλαίσιο της ενίσχυσης του διαλόγου για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης και τους θεμελιώδεις πυλώνες που θα συμβάλουν στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας (Μητροπόλεως 44) στις 17:30, με θέμα: «Σε αναζήτηση ενός νέου Ευρωπαϊκού οράματος: Πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» και ομιλητές/τριες τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη Μυρτώ Κοροβέση, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Ηλία Κικίλια, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής και τη Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Τη συζήτηση θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση εδώ.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 18:00 θα λάβει χώρα η δεύτερη εκδήλωση, με θέμα: «Πράσινη Μετάβαση και Κλιματική Αλλαγή: Πιο γρήγορα, πιο φιλόδοξα, πιο εντατικά» και ομιλητές/τριες τη Μαρία Σπυράκη, υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την Ιφιγένεια Μουμτζή, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Γιάννη Μανιάτη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τον Νικήτα Μυλόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Η τρίτη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 13:00-15:00, με θέμα: «Η Οικονομική και Βιομηχανική Πολιτική της Ε.Ε. σε μια περίοδο παγκόσμιου οικονομικού μετασχηματισμού». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Ορέστης Ομράν-Κουκουβιτάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η τελευταία συζήτηση πριν τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας (Μητροπόλεως 44), με θέμα: «Άμυνα και Ασφάλεια της Ε.Ε. σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον» και ομιλητές/τριες τον Σωτήρη Σέρμπο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη Δέσποινα Σίνου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

Με το πέρας των ευρωπαϊκών εκλογών και συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πανευρωπαϊκά με τη συμμετοχή του Θανάση Κοντογεώργη, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του Κώστα Ζαχαριάδη, Επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Δημήτρη Μάντζου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, της Έφης Αχτσιόγλου, Βουλευτή της Νέας Αριστεράς, της Άννυς Ποδηματά, πρώην ευρωβουλευτής και του Λουκά Τσούκαλη, Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

To ΕΛΙΑΜΕΠ με τη συνδρομή της Παπαστράτος, εταιρείας που διαχρονικά πράττει ως ένας υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης, ξεκινά αυτή την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να κινητοποιηθούν και να δώσουν δυναμικά το «παρών» στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Best Of

Ο… αγιογράφος που έφαγε πόρτα για τη διαδοχή Τσιόδρα στο Μαξίμου

Πηγή: One Voice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Από την ημέρα που...

Ο Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να διευκολύνει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από την ηγεσία του

Οι εκτιμήσεις για μοιραία χαμηλή πτήση του ΠΑΣΟΚ στις...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς μας

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν συζητάμε πια για τις εκκρεμείς συντάξεις, επειδή το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»

  33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ...

Ο… αγιογράφος που έφαγε πόρτα για τη διαδοχή Τσιόδρα στο Μαξίμου

Πηγή: One Voice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Από την ημέρα που...

Το απόλυτο… πανηγύρι με σενάρια συνωμοσίας στα διεθνή social media για το “ατύχημα Ραϊσί”

Η συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε και οδήγησε...

Χωρίς τον Ραϊσί… στη ζωή, ο γιος του Χαμενεϊ… έρχεται

Ο θάνατος του Ιμπραήμ Ραϊσι διαμορφώνει καινούρια δεδομένα στη...

Ακόμη μια πηγή… ανάφλεξης (του πλανήτη) στη… βάρδια του (ετοιμόρροπου) Μπάιντεν

Η λαχανιασμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»

  33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του δικτύου του Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δίνει...

Ο… αγιογράφος που έφαγε πόρτα για τη διαδοχή Τσιόδρα στο Μαξίμου

Πηγή: One Voice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Από την ημέρα που ο Δημήτρης Τσιόδρας ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές, και παρόλο που...

Το απόλυτο… πανηγύρι με σενάρια συνωμοσίας στα διεθνή social media για το “ατύχημα Ραϊσί”

Η συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε και οδήγησε στον θάνατο τον Ιμπραήμ Ραϊσί, έδωσε αφορμή για... πανηγύρι σεναρίων συνωμοσίας για το "ατύχημα" του...