Ο Τραμπ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τον… “επόμενο Ρίγκαν”

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Κάποιοι, περισσότερο… ψαγμένοι, θα έβλεπαν στο πρόσωπό τους ένα δίδυμο ιδανικό για τις προεδρικές εκλογές του 2024, τότε που το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα επιχειρήσει να ανακτήσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, από τον Τζο Μπάιντεν, την Κάμαλα Χάρις και τους Δημοκρατικούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρον ΝτεΣάντις ωστόσο, δεν βρίσκονται σε συγκλίνουσες πορείες.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, στην περίπτωση που δεν κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος το 2024, θα επιθυμούσε κάποιον… του χεριού του, ώστε πρακτικά να ελέγξει από τα παρασκήνια τον επόμενο ένοικο του Οβάλ Γραφείου.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα έχει χαρακτηριστικά Τραμπ, διατηρεί μεγάλη απήχηση στην κοινωνική βάση του Τραμπισμού, οικοδομεί ωστόσο το δημόσιο προφίλ του ως ο “επόμενος Ρόναλντ Ρίγκαν”. Και έτσι, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, ο Τραμπ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τον ΝτεΣάντις, υποστηρίζοντας ότι θα τον συνέτριβε σε μια δυνητική εσωκομματική αναμέτρηση για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024, αν και εκτίμησε ότι, εφόσον αποφασίσει ο ίδιος να είναι υποψήφιος, κανένας άλλος, ούτε ο Ρον ΝτεΣάντις δεν θα… τολμήσει να βρεθεί απέναντί του.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής