Ο “θεραπευτής” (της Αμερικής και της Δύσης)… σε διακοπές

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι εικόνες… ταυτότητας που μοίρασε τις τελευταίες ημέρες το Οβάλ Γραφείο, στόχευσαν στο να διορθώσουν τις εντυπώσεις οργής που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η στάση του Τζο Μπάιντεν στο Αφγανιστάν και η παράδοση της χώρας στους Ταλιμπάν.

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε κριτική ακόμη και από εμβληματικά στελέχη της διακυβέρνησης Ομπάμα, στην οποία ο ίδιος ήταν Αντιπρόεδρος, όπως ο Λίον Πανέτα και ο Ντέιβιντ Άξελροντ, η ζημιά ωστόσο φαίνεται ότι είναι βαθιά και με προοπτική στον χρόνο.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020, ως ο “θεραπευτής”, εκείνος που θα έκλεινε τις πληγές διχασμού τις οποίες άνοιξε η διακυβέρνηση Τραμπ, ο ηγέτης ο οποίος θα επανέφερε το διεθνές κύρος των ΗΠΑ. Όλα αυτά… πήγαν περίπατο με τη δραματική πτώση του Αφγανιστάν.

Μια πτώση που δρομολογήθηκε, με τον ίδιο σε… διακοπές στο Καμπ Ντέιβιντ, τις οποίες διέκοψε για να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, και στη συνέχεια… επέστρεψε για να συνεχίσει.

Αργά αντανακλαστικά από ένα “σκουριασμένο” επιτελείο, που δεν αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα. Στην Αμερική αλλά και ευρύτερα στη Δύση.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος