Ο… οιωνός της βροχής

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η μικρή γερμανική πόλη Στράλσουντ παραδόθηκε στη βροχή, την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Άρμιν Λάσετ ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την ομιλία τους, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής.

Κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για οιωνό. Η βροχή βέβαια… φέρνει τύχη, οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δεν δείχνουν ότι ο εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ για τη διαδοχή της στην Καγκελαρία, θα καταφέρει να χαμογελάσει το βράδυ των εκλογών. Η διαφορά από τον Όλαφ Σολτς και τους Σοσλιαδημοκράτες μειώνεται διαρκώς αυτή την εβδομάδα, και η αναμέτρηση της Κυριακής τείνει να εξελιχτεί σε θρίλερ.

Από την πρωτιά άλλωστε, θα εξαρτηθεί το ποιό από τα δυο ιστορικά και παραδοσιακά κόμματα της Γερμανίας, θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη δύναμη των ζυμώσεων, την επομένη την εκλογών, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι Χριστιανοδημοκράτες προσδοκούν ότι, στον μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων… κρύβονται ψηφοφόροι που σκέφτονται να δώσουν στο CDU ακόμη μια ευκαιρία, πλέον με τον Άρμιν Λάσετ στην ηγεσία. Εκεί ποντάρει η Άνγκελα Μέρκελ. Γι’ αυτό και ανέβηκε στην εξέδρα, μαζί με τον διάδοχό της, για να… σκουπίσει τις αμφιβολίες.

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος