Ο μεγάλος πειρασμός του Πούτιν να… κάνει παρέλαση στην Ουκρανία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Την ώρα που η αμερικανική διπλωματία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της σε διεθνές επίπεδο, και οι αμήχανοι χειρισμοί Μπάιντεν στο μεταναστευτικό ανοίγουν μέτωπα για το Οβάλ Γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, στην… άλλη πλευρά του πλανήτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απολαμβάνει ένα ζεστό ρόφημα, με φόντο τα… σύνορα με την Ουκρανία.

Η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Μόσχας στην αυλή του Κιέβου, προκαλεί αφόρητο εκνευρισμό στη Δύση και το ΝΑΤΟ. Και προσφέρει στον Βλαντιμίρ Πούτιν μια σπάνια ευκαιρία να τεστάρει στην πράξη τα χαμηλά αντανακλαστικά του νέου Λευκού Οίκου. Η Ουκρανία άλλωστε… πέφτει μακριά, και ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, εκείνος της Τουρκίας, κρατάει… μούτρα στην Ουάσινγκτον, λόγω του “ψυχρού πολέμου” του Τζο Μπάιντεν προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αν θυμηθούμε την αναίμακτη προσάρτηση της Κριμαίας, είναι εύλογο να κατανοήσουμε τον μεγάλο πειρασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν να… κάνει παρέλαση στην Ουκρανία. Ο Ρώσος Πρόεδρος ωστόσο έχει αποδείξει ότι είναι μέγας τακτικιστής. Και γνωρίζει… τα όριά του.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος