Πηγή: One Voice
Με τη διαδοχή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να έχει επανέλθει στα γαλάζια παρασκήνια, στο περιθώριο της μεγάλης φθοράς της κυβέρνησης και της προοπτικής μετακίνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάποιο θεσμικό αξίωμα στις Βρυξέλλες, ο Κωστής Χατζηδάκης είναι το πρόσωπο στο οποίο στρέφεται η «φιλελεύθερη» πτέρυγα της ΝΔ.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, για την προοπτική να δοθεί στον Κωστή Χατζηδάκη το… δαχτυλίδι της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, και να βρεθεί εκείνος απέναντι στον Νίκο Δένδια, ο οποίος παραμένει το μεγάλο φαβορί.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ενώ από το επιτελείο του καθίσταται ξεκάθαρο ότι, ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και αγαπημένο «πολιτικό παιδί» του Κωνσταντίνου Μητσοτακη, δεν θέλει να γίνει… ΓΑΠ.
Δηλαδή, να κληρονομήσει ένα «θαμπό δαχτυλίδι» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όπως συνέβη το 2004 μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.