Ο Γιώργος… σαν έτοιμος από καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Φυσικά δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Ο Γιώργος Παπανδρέου… πάτησε το κουμπί, ανακοινώνοντάς την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο να κινητροδοτήσει μια “Νέα Αλλαγή”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιος του ιδρυτή του, εμφανίστηκε… σαν έτοιμος από καιρό. Με στρατηγική στόχευση να κινητοποιήσει δυνάμεις της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που απομακρύνθηκαν εξαιτίας της “δεξιάς στροφής” την οποία σηματοδότησε η ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεχιστής της οποίας εμφανίζεται σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

“Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.  Για τους πολίτες και τη χώρα.  Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. 
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. 
Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. 
Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. 
Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. 
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή”.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής