Ο Τζέφρι Πάιατ… θα μας λείψει

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επιλογή του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζορτζ Τσούνη για το αξίωμα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνιστά τον πρόλογο του επιλόγου της παρουσίας του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα.

Ο σχετικός διορισμός αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο ξεκίνημα του νέου έτους, εφόσον δεν σημειωθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στη διαδικασία που ακολουθείται στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

 

Η έλευση Τσούνη στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αποχώρηση του Τζέφρι Πάιατ, η θητεία του οποίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα συνδέθηκε με δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας, με τον ίδιο να στηρίζει τις εθνικές προσπάθειες.

Ο Τζέφρι Πάιατ αξιοποιούσε επίσης με συνέπεια τη δυναμική των social media,για να προβάλλει την Ελλάδα, με φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Είναι βέβαιο ότι θα μας λείψει, ως καλός φίλος της Ελλάδας.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος