Ο “επόμενος Ομπάμα” αναζητεί μονοπάτι επιστροφής

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Ο χαρισματικός Μπέτο Ο’ Ρουρκ, τον οποίο τα αμερικανικά ΜΜΕ περιέγραφαν ως “επόμενο Ομπάμα”, προτού δει την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος να… συντρίβεται στα βράχια, από πολύ νωρίς, μοιάζει να αναζητεί μονοπάτι επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο νεαρός πολιτικός, που θυμίζει σε πολλούς την περπατησιά των αδελφών Κένεντι, έχασε οριακά από τον Τεντ Κρουζ τη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018. Το Τέξας που αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά και ιστορικά ακατάβλητα προπύργια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σήμερα, στο περιθώριο της μεγάλης καταστροφής από την πρόσφατη κακοκαιρία, η ακτιβιστική οργάνωση την οποία έχει ιδρύσει ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, πρωταγωνίστησε στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους, την ώρα που ο Τεντ Κρουζ κατηγορείται ότι… έκανε διακοπές.

Στόχος του Μπέτο Ο’ Ρουρκ φέρεται να είναι το αξίωμα του Κυβερνήτη του Τέξας, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022. Αν κατέβει ως υποψήφιος, είναι βέβαιο ότι τα social media θα… πάρουν φωτιά.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής