Ο Μπάιντεν… ξέρει να περιμένει

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η μέχρι στιγμής παρουσία του στον Λευκό Οίκο κινείται στους… χαμηλούς τόνους που θα περίμενε κανείς, σύμφωνα και με το προσωπικό πολιτικό παρελθόν του. Ο Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει να βιάζεται να δρομολογήσει και να υλοποιήσει μια σειρά από πολιτικές, παρά τη δεδομένη φημολογία ότι το 2024 δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου… ξέρει να περιμένει. Η ζωή άλλωστε του απέδειξε ότι μονάχα με την υπομονή μπορεί να υλοποιήσει τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς του. Ή να διορθώσει στραβοτιμονιές και ατυχίες.

Με φόντο τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022 για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, ο Τζο Μπάιντεν θέλει να θωρακίσει το πολιτικό αφήγημα των Δημοκρατικών, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το… μοιραίο.

Την επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων που θέλουν τους Ρεπουμπλικανούς να ανακτούν την πλειοψηφία και τον πολιτικό έλεγχο και των δυο Σωμάτων. Κάτι που, αν συμβεί, θα μετατρέψει σε… εφιάλτη το δεύτερο μισό της θητείας του Τζο Μπάιντεν, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής