Νίκος Νικολαϊδης: Διαφωνώ, κύριοι συνάδελφοι…

Του Νίκου Νικολαϊδη

 

Το τραίνο 1

 

Δύσκολα θα ξεχαστεί και θα ξεπεραστεί από τη συλλογική μνήμη η τραγωδία των Τεμπών . Και όλοι μας απαιτούμε να βρεθούν , έως  και τον τελευταίο , οι ένοχοι  για την φοβερή σύγκρουση και οι υπεύθυνοι για την κατάντια των σιδηροδρόμων.

Συλλαλητήρια επί συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα με παλαιική απαίτηση  να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται .Είναι μεγάλος ο πόνος και το ποτάμι της οργής ασταμάτητο. Ξανά πάλι στους δρόμους και σήμερα και αύριο ο κόσμος. Και μαζί και οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία «στηρίζοντας –σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ –το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες  για το έγκλημα των Τεμπών».

Διαφωνώ κύριοι συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ,χωρίς ύπνο για μέρες, φώτισαν όλο αυτό το μακάβριο σκηνικό. Δημοσιογράφοι πάλι δίνοντας καθημερινό αγώνα ξεσκέπασαν όλες αυτές τις θλιβερές ιστορίες που διαβάζουμε κι ακούμε ανατριχιάζοντας.

Τι επιτυγχάνουμε λοιπόν απεργώντας, ευθυγραμμιζόμενοι και με συνδικαλιστές του ΟΣΕ που έχουν τεράστιες ευθύνες. Για 24 ώρες κανένα νέο για την τραγωδία .Αυτό μάλλον συσκότιση μου θυμίζει…

 

Το τραίνο 2

 

Όλοι τώρα ανακάλυψαν την…Αμερική ,στην προκειμένη περίπτωση το ξεχαρβάλωμα του ΟΣΕ .Κι  όμως μια εικόνα χίλιες λέξεις .Βλέποντας όλο τον καιρό τις φρικιαστικές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας μου έκανε φοβερή εντύπωση το πρώτο βαγόνι της συμφοράς .

Βαμμένο σε όλο το μήκος του και από τις δύο πλευρές έως το ύψος των παραθύρων με γκράφιτι. Ποιος επέτρεψε στις συμμορίες με τα σπρέι να μπουκάρουν στα αμαξοστάσια του ΟΣΕ και επί ώρες και ημέρες να τα μπογιατίζουν; Κανένας έλεγχος, ξέφραγο αμπέλι. Και μετά ανακαλύψαμε τις «ασθένειες» του αμαρτωλού οργανισμού. Δηλαδή όποιος θέλει πάει και βάζει και μια βόμβα σ’ ένα βαγόνι.

Όσο για τις κλοπές των καλωδίων χαλκού γιατί δεν πάει η αστυνομία –και γνωρίζει και μπορεί – στα χυτήρια μετάλλων να τα ελέγξει. Και τους κλέφτες θα βρει και τους κλεπταποδόχους θα πιάσει.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Οι… θιασάρχες (επιθεώρησης) που βρήκαν (σκληρό) ανταγωνισμό (με τον Κασσελάκη)

Ανορθογραφίες Έχετε μήνυμα Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στον περίπου έναν χρόνο...

Οι… χειροκροτητές του «ηγεμόνα» Κασσελάκη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Ομπάμα σε ανοιχτή αμφισβήτηση της επιλογής της ανεπαρκούς Κάμαλα Χάρις

Η προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα προς την ηγεσία των...

Η στήριξη των Κλίντον στην Κάμαλα Χάρις… δεν αρκεί

Σε αντίθεση με τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και πολλά...

Το “Time” έδωσε (και πάλι) ρέστα για την ταπεινωτική απόσυρση Μπάιντεν

Θα μας απογοήτευε, αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Το...

Ο… αποχαιρετισμός του Ομπάμα στον γερο-Τζο

Σύμφωνα με τα σχετικά, επίμονα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Νέο σίριαλ με την άρνηση Μπάιντεν να παραιτηθεί από το υπόλοιπο της θητείας του, μετά την αποχώρησή του από τις εκλογές

Το νέο σίριαλ που διαμορφώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη σκιά της αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του...

Ο Ομπάμα σε ανοιχτή αμφισβήτηση της επιλογής της ανεπαρκούς Κάμαλα Χάρις

Η προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα προς την ηγεσία των Δημοκρατικών, να προχωρήσει το κόμμα σε ανοικτή διαδικασία προκριματικών για την επιλογή του προσώπου που...

Η στήριξη των Κλίντον στην Κάμαλα Χάρις… δεν αρκεί

Σε αντίθεση με τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, η οικογένεια Κλίντον στέκεται στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις,...