Νίκη Λυμπεράκη: Tο μοτίβο που ακολουθείται κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν είναι απολύτως ευδιάκριτο

Γράφει η Νίκη Λυμπεράκη

Πηγή: εφημερίδα “Το Βήμα”

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η παγκόσμια συνωμοσία των σκοτεινών δυνάμεων που προσπαθούν να κηλιδώσουν το εθνικό μας success story. Μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν, την Ευρωπαία Συνήγορο του Πολίτη και το Γραφείο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex σκυτάλη παίρνουν τώρα και οι Αμερικανοί που βλέπουν αρρυθμίες στο «κράτος δικαίου» στην Ελλάδα. Κυβερνητικά στελέχη κατακεραυνώνουν την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γιατί, λέει, βασίζεται σε ΜΚΟ, μετανάστες, διαδηλωτές και – άκουσον άκουσον – στον Τύπο. Σωστά. Αλλωστε, γιατί να βασιστείς στον Τύπο όταν μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις την κυβέρνηση αν τα έχει κάνει όλα καλά;

Τα ίδια στελέχη βέβαια, αφού εξαντλήσουν την κριτική τους, τονίζουν πως επί ΣΥΡΙΖΑ η έκθεση ήταν πολύ χειρότερη. Αρα επί ΣΥΡΙΖΑ η έκθεση ήταν αξιόπιστη. Επί ΝΔ ο κόσμος είναι κακός και μας ζηλεύει.

Ανεξαρτήτως εκθέσεων, το μοτίβο που ακολουθείται κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν είναι απολύτως ευδιάκριτο. Ολα κάτω απ’ το χαλί, ώσπου να ξεχαστούν. Οποιος στο εσωτερικό της χώρας τα ανακινεί, είναι εθνικός μειοδότης. Οποιος στο εξωτερικό τα θίγει, μας επιβουλεύεται ή δεν έχει σωστή ενημέρωση.

Παράδειγμα 1ο: 23 Μαΐου 2023. Σε συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην Αμανπούρ, προβάλλεται βίντεο των «New York Times», με (κατά την εφημερίδα) λιμενικούς στη Λέσβο να βάζουν σε σκάφος μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, και να τους εγκαταλείπουν μεσοπέλαγα. Η δημοσιογράφος ρωτά τον Πρωθυπουργό αν θα γίνει έρευνα. «Εχω ήδη δώσει εντολή» απαντά ο κ. Μητσοτάκης. Μέχρι σήμερα, ουδέν νεώτερον.

Παράδειγμα 2ο: 16 Νοεμβρίου 2022. Το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάζεται να κινήσει εσωτερική έρευνα για τις άδειες εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. Μέχρι σήμερα, ουδέν νεώτερον.

Παράδειγμα 3ο: 9 Νοεμβρίου 2023. Ο Συνήγορος του Πολίτη ανακοινώνει πως μετά τη «ρητή άρνηση» του Λιμενικού να εκκινήσει εσωτερική πειθαρχική έρευνα για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, αρχίζει ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα. (Εκτοτε, το Γραφείο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex βγάζει πόρισμα-κόλαφο για το Λιμενικό και η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη κατακεραυνώνει την Ελλάδα και ζητεί από τη Frontex να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης.)

Παράδειγμα 4ο: 4 Μαρτίου 2024. Μετά τον σάλο με τα μέιλ της κυρίας Ασημακοπούλου και τις κωμικά αντιφατικές δικαιολογίες της, αντί να γίνει ΕΔΕ, παίρνει εντολή έρευνας η μονάδα εσωτερικού ελέγχου του ΥΠΕΣ. Η μονάδα που απέτυχε στην αποστολή της να εγγυάται την «ασφαλή διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων» αντί να ελεγχθεί, ελέγχει. Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε πως αντικείμενο της έρευνας δεν είναι ποιος έκανε τι και πότε, αλλά γενικώς και αορίστως τα κενά του συστήματος.

Αλήθεια, χρειάζεται να μας πουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πως έχουμε θέμα;

Best Of

«Σε περιμένω να συζητήσουμε οι δυο μας»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider   Πηγή: One Voice     Στην πρόσφατη συνεδρίαση κομματικού οργάνου,...

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...

Ο… Φλωρίδης θα πάει να ψηφίσει στο ΠΑΣΟΚ;

Μαύρη Λίστα Πηγή: One Voice Η Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον του Μητσοτάκη…...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

«Σε περιμένω να συζητήσουμε οι δυο μας»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider   Πηγή: One Voice     Στην πρόσφατη συνεδρίαση κομματικού οργάνου,...

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο...

Οι λαοί που σέβονται τον εαυτό τους… δεν αράζουν στον καναπέ

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice",...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

«Σε περιμένω να συζητήσουμε οι δυο μας»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider   Πηγή: One Voice     Στην πρόσφατη συνεδρίαση κομματικού οργάνου, προκειμένου να πείσει ότι τα σπαστά ελληνικά του… βελτιώνονται, ο Στέφανος Κασσελάκης μας μίλησε για...

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι καταλαβαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, για όσο διάστημα τον… ανέχονται ως πολιτικό, επιδιώκει να αντικαταστήσει...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ είναι οι δυο «Θεσμοί» που έχουν απαξιωθεί...