Μόνο το… Twitter μπορεί να σταματήσει τον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η πορεία της διαδρομής ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποιά θα είναι η κατάληξή της.

Σε συνέχεια του “πολέμου” με τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν αλλά κυρίως μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όταν και η διεύθυνση του Twitter στιγμάτιζε πολλές από τις αναρτήσεις του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ ως… αναληθείς, το λατρεμένο social media του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου… πάτησε το κουμπί.

Διέγραψε το μήνυμα με το οποίο καλούσε τους εισβολείς οπαδούς του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο, επειδή ουσιαστικά… τους δικαιολογούσε, στη βάση της οργής τους για τη “νοθεία” στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, και στη συνέχεια “κλείδωσε” τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, για τις επόμενες 12 ώρες.

Η εξέλιξη είναι πρωτοφανής, το Twitter προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι, στην περίπτωση που δεν αφαιρέσει ο ίδιος τις εμπρηστικές αναρτήσεις του, θα διαγράψει μόνιμα τον λογαριασμό του, και το Facebook και το YouTube προχώρησαν επίσης σε “λογοκριτικές” πρωτοβουλίας… προστασίας της Δημοκρατίας.

Ίσως τελικά μόνο το Twitter να μπορεί να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Με δεδομένο το… πάθος του για το πιο “εγκεφαλικό” από τα social media, αλλά και με βάση τη δύναμη που του προσφέρει να μεταδίδει τα μηνύματά του.

 

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος