Μια απειλή για τον Νετανιάχου μεγαλύτερη και από το… Ιράν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι Φρουροί της Επανάστασης χαμογελούν ήδη, με νόημα… Με το Ισραήλ να έχει εισέλθει και επισήμως σε τροχιά πρόωρων εκλογών, με ορίζοντα την 23η Μαρτίου του 2021, και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να βλέπει τον Γκιντεόν Σαάρ να καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, η Τεχεράνη μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι, αυτή τη φορά υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες να… απαλλαγεί από το απόλυτο “γεράκι” της Μέσης Ανατολής.

Φυσικά, ο “Μπίμπι” έχει αποδείξει ότι είναι μοναδικός στο να επιβιώνει πολιτικά και να παραμερίζει τους αντιπάλους του, ακόμη και όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, όπως έκανε στην τρέχουσα συγκυρία με τον Μπένι Γκαντζ.

Με τον Σαάρ ωστόσο, τα πράγματα είναι ουσιωδώς διαφορετικά, καθώς ο άλλοτε υπαρχηγός του Λικούντ συνομιλεί άνετα με ένα τμήμα της σκληρά δεξιόστροφης βάσης του Νετανιάχου, και μπορεί να το αποσπάσει, στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Μαρτίου.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις, με το κόμμα Νέα Ελπίδα του Γκιντεόν Σαάρ να είναι ήδη δεύτερο, και να συρρικνώνει διαρκώς την απόσταση που το χωρίζει από το Λικούντ.

Ένας Δεξιός πολιτικός, με προοπτική μέλλοντος, μπορεί να αποδειχθεί για τον Νετανιάχου μεγαλύτερη απειλή και από το ίδιο το Ιράν. Κάτι που δεν μπορούσαν να καταφέρουν οι κεντρογενείς αντίπαλοί του, μέχρι πρότινος.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος