Μαρινάκης: Nα βγούμε μπροστά για μια αυτοδύναμη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα πιο ισχυρό Πρωθυπουργό

Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Αντιπρόεδροι,

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,

 

Κύριε Πρόεδρε, αυτό το θερμό χειροκρότημα, προέρχεται από την ψυχή και την καρδιά όλων μας και αντικατοπτρίζει μια εθνική προσπάθεια. Και όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, θα είναι ακόμα πιο θερμό, ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ειλικρινές.

 

Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Γιάννη Μπρατάκο. Καθώς δεν έχει μεσολαβήσει κάποια συνεδρίαση από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, θεωρώ χρέος μου -τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει για το κόμμα τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να είναι ο άνθρωπός μας, η ψυχή και το μυαλό αυτής της παράταξης.

 

Οι μήνες που μεσολάβησαν από το τελευταίο συνέδριο, τόσο για την Κυβέρνηση, όσο και για το κόμμα, ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση του συνθήματός του «δίπλα σε κάθε πολίτη». Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές γύρισαν όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού και βρέθηκαν σε 23 νομούς της Ελλάδας.

 

Παράλληλα με τα κυβερνητικά κλιμάκια, μαζί με τον Στέλιο Κονταδάκη και μέλη του κόμματος, έχουμε βρεθεί σε 14 ακόμα νομούς, σε 13 Δήμους της Αττικής και δύο Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, μόνο στο εξάμηνο που μεσολάβησε από την τελευταία μας συνεδρίαση.

 

Και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές καθώς και όλα μας τα στελέχη, τα μέλη του διαγραμματειακού, της ΠΕ, της νεολαίας μας και των ΔΕΕΠ που αποδέχονται κάθε πρόσκληση μας, συμμετέχοντας δυναμικά ουσιαστικά στις περιοδείες αυτές.

 

Αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι μια πολύ δυνατή ομάδα υπό την καθοδήγηση του Προέδρου μας.

 

Σε αυτές τις περιοδείες δεν μένουμε αποκλειστικά στις συναντήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τοπικές μας οργανώσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, αλλά επιδιώκουμε συνομιλούμε αδιαμεσολάβητα -όπως κάνουμε καθημερινά- με την κοινωνία των πολιτών.

Ακούσαμε τους αγρότες και τα αιτήματά τους, μιλήσαμε με νέους για τα όνειρά τους, συζητήσαμε με οικογενειάρχες για τις ανάγκες τους, καταγράψαμε προτάσεις από επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους, βρεθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα κανείς δεν είχε πλησιάσει.

 

Στις περιοδείες αυτές συναντάμε κόσμο που γνωρίζει και αναγνωρίζει.

 

Γνωρίζει ότι η ενεργειακή και η πληθωριστική κρίση οφείλονται στον Πούτιν. Και αναγνωρίζει ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν.

 

Γνωρίζει ότι από το 2019 η χώρα έχει βρεθεί μπροστά σε αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις. Και αναγνωρίζει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει τους Έλληνες όσο καμία άλλη.

 

Γνωρίζει ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και αξίζουμε ακόμα καλύτερα. Και αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το θάρρος, τη γνώση και τις δυνατότητες για να φέρει τη χώρα εκεί που πραγματικά αξίζουμε.

 

Ταυτόχρονα με τις περιοδείες, διοργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ανάδειξη του Κυβερνητικού έργου. Συζητώντας με τους πλέον αρμόδιους για κάθε θέμα, επιδιώκουμε να γίνουν κατανοητά σε όλους αυτά που έκανε η Κυβέρνηση.

 

Αναφέρω ενδεικτικά μόνο λίγα εξ’ αυτών:

• Αναλογικά προς το ΑΕΠ της, η Ελλάδα είναι η χώρα που στηρίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μπροστά στην ενεργειακή κρίση.

• Η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης που μας επιτρέπουν να αμβλύνουμε τις συνέπειες της πληθωριστικής κρίσης, πολύ παραπάνω από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αλλά και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

• Προσελκύσαμε επενδυτικούς κολοσσούς, οι οποίοι θα δημιουργήσουν πολλές και καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.- Ήδη η ανεργία έχει μειωθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

• Εγκλήματα εξιχνιάζονται, ενώ η μικρή και μεσαία παραβατικότητα καταγράφουν αισθητή μείωση.

• Πολιτογραφηθήκαμε στο μέλλον, φέρνοντας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας.

• Οι εκκρεμείς συντάξεις και η πιστοποίηση αναπηρίας με φυσική παρουσία σε πολλές ουρές, χρονοβόρες διαδικασίες που αποτελούσαν ντροπή για τη χώρα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

• Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στον τουρισμό.

• Εγκαινιάζουμε και προχωράμε μεγάλα έργα – σε όλη την Ελλάδα. Κι εμείς αυτά τα έργα τα βλέπουμε και δεν εγκαινιάζουμε έργα με μουσαμάδες.

• Για πρώτη φορά, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κενά, με δεκάδες χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς, ενώ ο ένας μετά τον άλλον οι παραβατικοί στα Πανεπιστήμια οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

• Η αντιπυρική περίοδος λειτούργησε καλύτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές, με άμεση επέμβαση σε όλα τα περιστατικά.

 

Μαζί με όλα τα παραπάνω, δώσαμε και κερδίσαμε μάχες σε επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, σε σωματεία και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλατύ ρεύμα. Συμμαχίες που ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις. Ενώσαμε παραγωγικές δυνάμεις, συμβάλαμε στην εκλογή νέων και άξιων ανθρώπων. Σε αυτές τις δικές μας «ενδιάμεσες εκλογές», η κοινωνία των πολιτών αποκτά πραγματικούς εκπροσώπους.

 

Ξεχωριστό κομμάτι της δράσης μας, όμως, είναι και η αλληλεπίδραση με τους  Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και νοιάζονται για τη χώρα τους και την πρόοδό της.

 

Για τον λόγο αυτό, σήμερα τροποποιούμε τον Κανονισμό Λειτουργίας των οργανώσεων εξωτερικού, δημιουργώντας νέες οργανώσεις σε χώρες και πόλεις που δεν εκπροσωπούνταν.

 

Φέρνουμε, έτσι, ακόμα πιο κοντά στο κόμμα και το Κυβερνητικό έργο τα αδέρφια μας, τους φίλους μας που ζουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι «πονάνε» την πατρίδα τους και θέλουν να ενισχύσουν την εθνική προσπάθεια.

 

Με τις εσωκομματικές εκλογές των οργανώσεών μας στο εξωτερικό, που θα γίνουν ξανά μετά από 11 χρόνια, θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή τους και θα ενισχύσουμε τη δράση, την παρεμβατικότητα και την επαφή τους με την παράταξη και τη χώρα.

 

Το σύνθημα του συνεδρίου μας, λοιπόν, το «δίπλα σε κάθε πολίτη» για εμάς έγινε βίωμα.

 

Το είπαμε και το κάναμε. Ή, για να δανειστώ το σύνθημα μιας πρόσφατης κυβερνητικής εκδήλωσης, κάναμε αυτό που οφείλαμε.

 

Παράλληλα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να προχωρά το κυβερνητικό έργο με ταχύτητα, συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα.

 

Σήμερα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι έχουν μείνει ελάχιστες εκκρεμότητες από το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αυτό για το οποίο μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες.

 

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την πολιτική αντιπαράθεση ανέφικτη για τους πολιτικούς μας αντιπάλους και για αυτό καταφεύγουν στη μόνη τακτική που ξέρουν: την εκτόξευση λάσπης και συκοφαντιών.

 

Οι παλαιότεροι, άλλωστε, το γνωρίζετε καλύτερα: ο Αυριανισμός βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας τους.

 

Απέναντι, λοιπόν, στις κατηγορίες χωρίς στοιχεία, εμείς θα απαντάμε με έργο, ήθος και αξιοπρέπεια.

 

Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,

 

Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει με πλείστες ευκαιρίες ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 στην ώρα τους. Και το αποδεικνύει τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της Κυβέρνησης, τα οποία συνεχίζουν κανονικά το κυβερνητικό έργο. Μέχρι τις εκλογές θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες να συναντηθούμε, να μιλήσουμε και να χαράξουμε την προεκλογική στρατηγική μας.

 

Για εμάς οι επόμενοι μήνες δεν είναι προεκλογικοί. Προεκλογικοί είναι μόνο για εκείνους που τρεισήμισι χρόνια ήταν κλεισμένοι στα γραφεία τους, συνομιλώντας με τον εαυτό τους.

 

Θα τους πω, μάλιστα, πως άργησαν να θυμίσουν στους πολίτες την παρουσία τους «ενόψει εκλογών».

 

Οι επόμενοι μήνες για εμάς θα είναι ακόμα πιο πολιτικοί. Γι’ αυτό σας καλώ όλες και όλους:

 

Πρώτον, να βγούμε μπροστά, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει στην πράξη. Να δώσουμε όλοι την μάχη στην πρώτη γραμμή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη σύνοδο των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ είπε ότι εξελέγη Πρωθυπουργός επειδή πρώτα εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Είναι ανάγκη να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι κάθε προσωπική επιδίωξη, σε κεντρικό, κυβερνητικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση: μια ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα πιο ισχυρό Πρωθυπουργό. Οφείλουμε να βγούμε μπροστά. Καθαρά και υπερήφανα και να μην κρυφτεί κανείς.

 

Δεύτερον, να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε στην πράξη περισσότερους νέους ανθρώπους. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει την Ελλάδα γιατί πρώτη άλλαξε εκείνη.

 

Άνοιξε τις πόρτες της, έγινε ένα σύγχρονο συμπεριληπτικό κόμμα μίλησε με όρους μέλλοντος, εμπιστεύτηκε νέους ανθρώπους.

 

Και επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά: ως ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία της παράταξης, νιώθω ευθύνη μου αυτή η ανανέωση να μην εξαντληθεί στις ηλικίες, αλλά να είναι εξίσου εμφανής και σε επίπεδο ιδεών, αντίληψης, εξωστρέφειας.

 

Είναι ευθύνη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με τίμησε με την πρότασή του, είναι ευθύνη προς όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε, είναι ευθύνη απέναντι στο παρελθόν και κυρίως το μέλλον της παράταξής μας.

 

Τρίτον, να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Τα τελευταία χρόνια μας απέδειξαν ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε όσα θεωρούσαμε σταθερές και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο δυσχερείς και πρωτόγνωρες συνθήκες. Και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ίσως να ήταν αυτονόητο, όμως δεν ήταν δεδομένο. Και σίγουρα δεν ήταν απλό. Γι’ αυτό πρέπει καθημερινά να υπενθυμίζουμε στους μηδενιστές της αντιπολίτευσης όλα όσα καταφέραμε – όχι για να αυτοθαυμαζόμαστε, αλλά για να θέτουμε τη σύγκριση στη σωστή της βάση.

 

Τέταρτον, να απομονώσουμε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην ιστορία, στις ιδέες μας και στις περιστάσεις. Είμαστε η παράταξη που έχει το θάρρος να κοιτάζει στον καθρέφτη, να βλέπει λάθη και να τα διορθώνει.

 

Όπως σας είπα και πριν, η δύναμή μας να αλλάξουμε τη χώρα πηγάζει από τη δύναμή μας να αλλάξουμε πρώτα εμάς.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν τις ανέχεται ούτε στιγμή και δρα ακαριαία, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που καμαρώνει δύο πρώην υπουργούς του κατηγορούμενους στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς να λέει λέξη.

 

Και πέμπτον, να δώσουμε την ιδεολογική μάχη του σήμερα. Και αυτή η μάχη έχει ένα καθαρό δίλημμα: μπροστά ή πίσω. Η αντιπολίτευση μας έχει χορτάσει προοδευτικά λόγια.

 

Υπέρ της καθιέρωσης του όρου «γυναικοκτονία», αλλά με μικρότερες ποινές για τους δολοφόνους.

 

Υπέρ κινημάτων όπως το #metoo, αλλά χωρίς προτάσεις για την υποστήριξη των θυμάτων.

 

Υπέρ του ανθρώπου στην Ουκρανία, αλλά χωρίς να κατονομάζουν τον εισβολέα.

 

Ευχαριστούμε, εμείς άλλη υποκρισία δεν θα πάρουμε.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της χώρας το μόνο που κάνουν είναι να τον αμφισβητούν, να τον συκοφαντούν και να προεξοφλούν τη δική του αποτυχία.

 

Δεν επενδύουν απλώς στην αποτυχία του ίδιου και της Κυβέρνησης, αλλά στην αποτυχία της χώρας.

 

Στο μεταναστευτικό προεξόφλησαν μια εθνική αποτυχία. Διαψεύστηκαν.

 

Στην πανδημία δεν δίστασαν να εργαλειοποιήσουν ανθρώπινες ζωές. Όλοι μαζί ενωμένοι τους διαψεύσαμε.

 

Προκειμένου να κοντύνουν την κυβέρνηση έφτασαν κάποιοι εξ αυτών να αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα. Και εκτέθηκαν χωρίς προηγούμενο.

 

Κάθε στυγερό έγκλημα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά εκείνοι που νομοθέτησαν έναν απαράδεκτο Ποινικό Κώδικα και αποφυλάκισαν βιαστές και δολοφόνους. Εμείς αποκαταστήσαμε τις προκλητικές αδικίες τους.

 

Πριν το καλοκαίρι έλεγαν ότι αν δεν κάνουμε εκλογές θα μας ρίξουν οι πυρκαγιές. Και εκεί έπεσαν έξω.

Το φθινόπωρο έλεγαν ότι ο δύσκολος χειμώνας θα είναι το τέλος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρά τις δυσκολίες οι πολίτες αναγνωρίζουν την εθνική προσπάθεια.

 

Τελευταίο τους χαρτί η λάσπη και οι συκοφαντίες στο θέμα των υποκλοπών. Ποτέ στη Δικαιοσύνη, ποτέ με στοιχεία, ποτέ με αποδείξεις.

 

Δεν θα τους περάσει γιατί κάνουν επανειλημμένα ένα τεράστιο λάθος.

 

Λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων γιατί έτσι αποφάσισαν οι Έλληνες πολίτες και θα είναι ακόμα πιο ισχυρός Πρωθυπουργός γιατί αυτή θα είναι εκ νέου και ακόμα πιο ισχυρή η ετυμηγορία των πολιτών.

 

Προσωπικά θα είμαι υπερήφανα δίπλα του με όλες μου τις δυνάμεις, με όλες και όλους εσάς. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Αποφασισμένοι και ενωμένοι.

 

Μας απειλούν ότι «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς». Και με αυτό το κόμμα κάποιοι δήθεν «προοδευτικοί» πιστεύουν ότι θα συνεννοηθούν. Αν δεν έμαθαν τίποτα οι ίδιοι από την περίοδο 2012-2019, τους διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά, όσο και αν θέλουν να ξεχάσουν τις πληγές που άφησαν στη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας και οι ακροδεξιοί του φίλοι.

 

Δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει γιατί αυτή θα είναι η απόφαση των πολιτών και θα είναι αμετάκλητη.

 

Κλείνω με την εξής σκέψη: με τους περισσότερους εδώ μέσα γνωριζόμαστε χρόνια. Ξέρουμε όλοι τη δύναμη του απλού Νεοδημοκράτη, γιατί ξέρουμε πώς είναι να δίνουμε τις μάχες με τα προβλήματα των πολιτών πόρτα – πόρτα.

 

Είναι η δύναμη του ανθρώπου που δίνει από το υστέρημα του χρόνου και των δυνάμεών του ζητώντας ένα μόνο πράγμα: το καλό της πατρίδας.

 

Αυτή τη δύναμη του απλού Νεοδημοκράτη πρέπει να τη θυμόμαστε πάντα και να την τιμούμε καθημερινά. Γιατί αυτή η δύναμη θα οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μια μάχη εκείνων που θέλουμε να πάμε την πατρίδα μπροστά, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον.

 

Είναι η δική μας μάχη, μια μάχη για την Ελλάδα, είναι η μάχη που θα δώσουμε για τις επόμενες γενιές.

 

Και θα τη δώσουμε όλοι μαζί, δίπλα στον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, δίπλα στον πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Best Of

Η αχαριστία της (“ευεργετημένης”) Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στην...

Η «επιστροφή» των Γλυπτών του Παρθενώνα ως… ωδή στον λαϊκισμό

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: OneVoice   Τότε, το μακρινό 2000, ο Κώστας...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί “επανεκκίνηση”

Μερικές μέρες μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο...

Το ενδιαφέρον του Μαξίμου για τα «μικρά» κανάλια

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: OneVoice   Στο Μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσαν και...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η αχαριστία της (“ευεργετημένης”) Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στην...

Η «επιστροφή» των Γλυπτών του Παρθενώνα ως… ωδή στον λαϊκισμό

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: OneVoice   Τότε, το μακρινό 2000, ο Κώστας...

“Στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ”. Ένα μυθιστόρημα από την ελληνική περιφέρεια

Μια διαφορετική πρόταση μυθοπλασίας μας έρχεται από την Ελληνική...

Κανείς δεν τον λυπάται; Ούτε εμάς;

Η νέα, θλιβερή... παράσταση του Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο...

Πρεμιέρα Ευρωπαϊκού με football night στο κατάστημα ΟΠΑΠ της OPAP Arena

 Ραντεβού απόψε το βράδυ για μια ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης Η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η αχαριστία της (“ευεργετημένης”) Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας της... άχρωμης Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνεται η πρόθεση...

Η «επιστροφή» των Γλυπτών του Παρθενώνα ως… ωδή στον λαϊκισμό

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: OneVoice   Τότε, το μακρινό 2000, ο Κώστας Σημίτης, «αρχιερέας της διαπλοκής» για να μην ξεχνιόμαστε, είχε συναντηθεί με τον Βρετανό τότε πρωθυπουργό...

“Στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ”. Ένα μυθιστόρημα από την ελληνική περιφέρεια

Μια διαφορετική πρόταση μυθοπλασίας μας έρχεται από την Ελληνική επαρχία κοιτάζοντας μάλιστα την πρωτεύουσα όχι απλώς κατάματα αλλά με μια δόση επιτηδευμένη υπεροψίας. Είναι το...