Κώστας Μπακογιάννης: Εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους για την περαιτέρω βελτίωση της ζωής των κατοίκων

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο «Αθήνα 2030» και αρχικό προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.000.000 ευρώ.

Παράλληλα εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανάλογα με την μετέπειτα εξέλιξη του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί η χρηματοδότηση κατά 30%, με αποτέλεσμα το ποσό που εξασφαλίζεται να ανέλθει στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Αθηναίων εξασφαλίζει για την επόμενη περίοδο, τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους για να υλοποιήσει έργα και δράσεις σε τομείς όπως οι αστικές αναπλάσεις, το πράσινο, ο πολιτισμός, οι κοινωνικές δομές.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ και υπέβαλε ένα ολοκληρωμένο τεχνοκρατικό σχέδιο, το οποίο τεκμηριώνει συγκεκριμένες χρηματοδοτικές ανάγκες της πόλης και εξειδικεύει άξονες και ειδικούς στόχους, στους οποίους θα κατευθυνθεί η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, της επόμενης περιόδου και συγκεκριμένα έως το 2027.

Επιγραμματικά οι τρεις κεντρικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το εγκεκριμένο πλέον σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, είναι,

1. Μια πόλη που βάζει στο επίκεντρο τον κάτοικο και τις γειτονιές.

Στον συγκεκριμένο άξονα εξασφαλίζονται πόροι αρχικού ύψους 77,7 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στον Δημόσιο Χώρο, το Πράσινο, την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, τις Ενεργειακές Αναβαθμίσεις και την Πολιτιστική Κληρονομιά.

2. Μια πρωτεύουσα εξωστρεφής, δημιουργική και καινοτόμα.

Στον συγκεκριμένο άξονα εγκρίνονται πόροι αρχικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στην Οικονομία και την αγορά, την επιχειρηματικότητας και την παραγωγή, τον τουρισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

3. Μια πόλη για όλες και όλους

Στον συγκεκριμένο άξονα εξασφαλίζονται πόροι αρχικού ύψους 17,3 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της ισότητας, της εξάλειψης των διακρίσεων και της βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής.

Βασική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι πόροι διαχέονται σε ολόκληρη την πόλη και όχι σε μια μεμονωμένη περιοχή παρέμβασης. Επιπλέον σε σχέση με τo αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης περιόδου οι πόροι είναι αυξημένοι κατά 53%.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τον Δήμο Αθηναίων. Με την έγκριση της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων εξασφαλίζει τους απαραίτητους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους για την περαιτέρω βελτίωση της ζωής των κατοίκων τα επόμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τόσο την Περιφέρεια Αττικής που αφουγκράστηκε τις ανησυχίες μας, όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που συμμετείχαν στην προετοιμασία του σχεδίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...