Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Η δεύτερη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

 

 

Η κάλπη της 21ης Μαΐου ανέδειξε, με την πρώτη ματιά, νικητές και ηττημένους. ΝΔ με τάση αυτοδυναμίας (θα είχε επιτευχθεί αν δεν ίσχυε η απλή αναλογική), ΣΥ.ΡΙΖ.Α με σημαντική συρρίκνωση δυνάμεων, ΠΑ.ΣΟ.Κ. «πανηγυρίζων» για ένα 11,5% (;), ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ενισχυμένα και ΜΕΡΑ 25 να αποχαιρετά τα βουλευτικά έδρανα. Έδρανα, και πανηγύρια των δύο (2) ημερών, όσο κράτησε και η θητεία αυτής της βουλής.

 

Αντίθετα η κατήφεια που υποβόσκει, σχεδόν σε όλους, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα αμήχανα χαμόγελα και τα υποκριτικά γέλια μπροστά στις κάμερες. Προβληματισμοί που προκύπτουν με ένα δεύτερο ανάγνωσμα του  εκλογικού αποτελέσματος και χαράσσουν την επικοινωνιακή, και όχι μόνο, στρατηγική που θα ακολουθήσει ο καθένας έως τις επόμενες, εντελώς διαφορετικές, εκλογές της 25ης Ιουνίου.

 

Τι έχουμε λοιπόν; Τη ΝΔ να νιώθει την απειλή της… «Νίκης» (είσοδο στη βουλή που θα της στερήσει έδρες) ή/και της… «Ζωής», ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αντιπαλεύονται για την… 2η θέση (πού φτάσαμε; …σε μια εκλογική αναμέτρηση διακαής στόχος να αποτελεί από τους υποψήφιους η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι η πρωτιά…), το Κ.Κ.Ε. να απειλείται από τον… εαυτό του (η αιώνια μάχη του 5 με 8/9%…),  την Ελληνική Λύση επίσης να αντιμάχεται την είσοδο της ΝΙΚΗΣ στη βουλή, το ΜΕΡΑ 25 να έρχεται σε αντίφαση με το ίδιο του το όνομα (αφού το «25η μέρα» έπαψε να ισχύει εδώ και καιρό…)!

 

Αποτελεί κατάντια ορισμένοι που «στόλιζαν» με χαρακτηρισμούς και κοσμητικά επίθετα μέρος του ελληνικού λαού (συνωμοσιολόγους, «ψεκ» κλπ) να λειτουργούν (αν όχι με δόλιο τρόπο  και διαρροή φημών – ανάπτυξη «συνωμοσιολογιών»), το λιγότερο χρησιμοποιώντας μια τακτική που χρέωναν σε εκείνη τη μερίδα του κόσμου. Εκτοξεύοντας κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και σπιλώνοντας ονόματα και ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή απέκτησαν δυναμική από το εκλογικό σώμα και ρεαλιστικές ελπίδες εισόδου στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Αλήθεια απαγορεύεται από το Σύνταγμα της χώρας η κάθοδος σε μια εκλογική αναμέτρηση ομάδας ανθρώπων με δηλωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις; Στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό; Μήπως τώρα ενόχλησε, απλά και μόνο, επειδή όλο αυτό (που σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, αντίθετα τώρα πολεμείται μανιωδώς…) είναι πολύ πιθανό να επιτύχει αντιπροσώπευση στη βουλή;

 

Το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής βρίσκεται εκεί που ανήκει! Δυστυχώς υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν πολίτες που, χωρίς να ταυτίζονται με την ιδεολογία του, παρασύρθηκαν και έσπευσαν να το στηρίξουν απερίσκεπτα θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στο πολιτικό κατεστημένο. Σίγουρα λανθασμένα και με οδυνηρές συνέπειες – απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η καπηλεία όρων και συμβόλων υπήρξε ατέρμονη και σε τέτοιον βαθμό οικειοποίησης που «βόλεψε» και τα υπόλοιπα κόμματα. Λέξεις όπως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ απέκτησαν συνώνυμες έννοιες, στην διαχείριση της καθημερινότητας κυρίως από τα ΜΜΕ,  με τις λέξεις φασίστας και ρατσιστής. Η σημαία και το σημείο του σταυρού, ιερά και όσια σύμβολα, ταυτίστηκαν με τον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση. Έμπλεξαν πολλοί στο μυαλό τους διαχρονικές αξίες, ιδανικά και πιστεύω, την παράδοση και τη ζωντανή ιστορία-πορεία ενός ολόκληρου έθνους, με την βδελυγματική έκφραση μιας κακοποιητικής ομάδας ανθρώπων. Άλλο εθνισμός και πατριωτισμός και άλλο εθνικισμός! (Για όσους ενδιαφέρονται…  Εθνισμός: «ιδεολογική στάση που προωθεί την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης χωρίς να δείχνει περιφρόνηση απέναντι στην ιστορία και την ταυτότητα άλλων εθνών». Εθνικισμός: «η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη».)

 

Είναι αλήθεια οξύμωρο στην Ευρώπη που επικρατεί ο Χριστιανισμός ως θρησκεία και μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην Ελλάδα που κυριαρχεί η Ορθοδοξία ως δόγμα και η Δημοκρατία ως πολίτευμα, να αντιμετωπίζεται με τόση μανία κάθε τι που δηλώνει αγάπη στην πατρίδα, πίστη στον Χριστό και αφοσίωση στην οικογένεια. Ειδικά όταν εκφράζεται οργανωμένα και παρουσιάζει μία δυναμική. Οξύμωρο αλλά όχι αδικαιολόγητο! Ούτε αναπάντεχο ή απροσδόκητο! (Όπως άλλο ένα γλωσσικό λογοπαίγνιο, που κυκλοφορεί αδόκιμα αλλά αυτοαναιρείται: «Χριστιανοταλιμπάν»… Πώς γίνεται σε μία λέξη να συνυπάρχει το θύμα με τον θύτη και να μπορεί να αποδοθεί ΜΙΑ έννοια;)

 

Δυστυχώς γέμισε ο τόπος με «διανοούμενους», «νεοϊστορικούς», «φωστήρες» και «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Οι… θιασάρχες (επιθεώρησης) που βρήκαν (σκληρό) ανταγωνισμό (με τον Κασσελάκη)

Ανορθογραφίες Έχετε μήνυμα Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στον περίπου έναν χρόνο...

Οι… χειροκροτητές του «ηγεμόνα» Κασσελάκη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Οι μνήμες. Τα δάκρυα. Η οργή…

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο πόνος δεν θα...

Κάποτε ο άνθρωπος έφτανε… στο φεγγάρι

  Η επέτειος της προσελήνωσης. 20 Ιουλίου του 1969. Το...

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες...

Μανώλης Κοττάκης: Ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Οι μνήμες. Τα δάκρυα. Η οργή…

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο πόνος δεν θα περάσει. Οι μνήμες δεν θα περάσουν. Τα δάκρυα δεν θα περάσουν. Η οργή δεν θα...

Κάποτε ο άνθρωπος έφτανε… στο φεγγάρι

  Η επέτειος της προσελήνωσης. 20 Ιουλίου του 1969. Το πλήρωμα του Apollo 11"πατάει" στο φεγγάρι, με τον Νιλ Άρμστρονγκ να περπατάει στο έδαφος της...

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες ώρες από ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός του σπιτιού...