Κικίλιας: Είναι πολύ θαρραλέα και καθαρή η στάση της Εκκλησίας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Open και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, με τον Άκη Παυλόπουλο και τη Ντόρα Κουτροκόη.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Βασίλη Κικίλια:

 

Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

 

Φτάσαμε τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τώρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Σε συνέχεια αυτών που είπε ο Πρωθυπουργός, στα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανακοινώνω ότι φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους συμπολίτες μας, με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, με την προϋπόθεση ότι θα πάει ο συμπολίτης μας και θα κάνει την πρώτη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Με το που θα πηγαίνει, λοιπόν, ο πολίτης μας, ο συμπολίτης μας να εμβολιαστεί, να κάνει την πρώτη δόση, θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας φαρμακοποιού και ιατρού.

Η καμπάνια και η γενική προσπάθεια είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα-πόρτα. Και είμαι πεπεισμένος και στις τοπικές κοινωνίες, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές μας, οι φαρμακοποιοί έχουν τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα φοβήθηκαν.

Άρα, λοιπόν, 10 ευρώ το ραντεβού για τους επαγγελματίες υγείας, η αποζημίωση πηγαίνει στα 20 ευρώ στους ιατρούς αν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους και στα 50 ευρώ αν πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτη μας στο σπίτι του.

Η Κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας. Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς στο επίπεδο να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα-πόρτα, ένας- ένας. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα.

 

 

Κάποιοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν κομματικά μέσα στην κρίση της πανδημίας

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους, η κοινωνία είναι σε άλλο μήκος κύματος. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρακάμπτει τη Βουλή, αλλά βλέπετε ότι θεσμικά περνάει από το ελληνικό Κοινοβούλιο κάθε σοβαρό θέμα, εμβολιασμών, Δημόσιας Υγείας, διαχείρισης της κρίσης.

Η κοινωνία συμβαδίζει μαζί μας στη μάχη αυτή, η οποία δεν έχει κομματικό πρόσημο. Είναι μία εθνική μάχη για τη χώρα, μάχη για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Κάποιοι λίγοι στην αντιπολίτευση, στη μείζονα αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο, αντί να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, παριστάνουν τις Κασσάνδρες και επιμένουν να προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν κομματικά δύο χρόνια τώρα μέσα στην κρίση της πανδημίας.

Ο κύριος Ξανθός, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από πολλούς μήνες, στην τακτική ενημέρωση που κάνουμε στα κόμματα, είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς.

Δεν καταλαβαίνω τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε στη Βουλή χθες τον κύριο Ραγκούση. Ξέχασε να πει ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο, πρέπει να το έχουν πει στον ΣΥΡΙΖΑ καμιά 70αριά φορές αυτούς τους μήνες.

Θέλω να ξεχωρίσω για μία ακόμη φορά, αυτούς τους συναδέλφους οι οποίοι βγήκαν μπροστά ευθαρσώς και ειλικρινώς και μίλησαν για  τον ευεργετικό ρόλο των εμβολίων. Ο κύριος Φίλης, με τον οποίο ιδεολογικά δεν βρισκόμαστε κοντά, με θάρρος και παρρησία εμβολιάστηκε και βγήκε και το είπε, ο κύριος Ξανθός πολλές φορές.

 

 

Είμαι σίγουρος ότι οι υγειονομικοί μας θα πράξουν το καθήκον τους

 

Έχω εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς μας. Βλέπετε ότι συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα αυτών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν το καθήκον τους

 

 

Ο εμβολιασμός είναι ευεργετικός, έχει κρατήσει χαμηλά τις νοσηλείες

 

Ο εμβολιασμός είναι ευεργετικός. Έχουμε 2.500-3.000 κρούσματα. Το χειμώνα, με ανάλογο αριθμό κρουσμάτων, ήταν γεμάτα τα Νοσοκομεία μας και οι ΜΕΘ.

Το εμβόλιο έχει κρατήσει χαμηλά τα νούμερα αυτών οι οποίοι νοσηλεύονται, τα οποία αυξάνονται σιγά-σιγά στις Κλινικές μας, όχι ακόμα στις ΜΕΘ. Τι πιο μεγάλο παράδειγμα για να εμβολιαστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Αν μπορούσα, θα έπαιρνα από το χέρι κάθε συμπολίτη μας, να τον πάω σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να δει τι σημαίνει να διασωληνώνεται ένας συμπατριώτης μας και η οικογένειά του να είναι απ’ έξω και να μην μπορεί ούτε να του μιλήσει.

Να του δείξω πόσο βασανιστικό είναι, αντί να έχει ένας άνθρωπος αέρα στους πνεύμονές του, να μην μεταβολίζει και να πνίγεται στα υγρά του και τι ζημιά κάνει αυτός ο ιός.

 

 

Θαρραλέα και καθαρή η στάση της Εκκλησίας

             

Είναι πολύ θαρραλέα και καθαρή η στάση της Εκκλησίας. Η Ιερά Σύνοδος, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Ιεράρχες μας, οι ιερείς στις ενορίες μας, τηρούν θαρραλέα, τολμηρή και ειλικρινή στάση χωρίς «εάν και εφόσον».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μακαριώτατο, τους Άγιους Πατέρες και τους παπάδες των ενοριών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...