Κεραμέως: Δημιουργούμε την Ελλάδα της προόδου, της ασφάλειας, της αυτοπεποίθησης, της προοπτικής

Ομιλία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο 14ο Συνέδριο
της Νέας Δημοκρατίας

Φίλες και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, το 14ο εθνικό μας Συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μία κομβική χρονική συγκυρία, που σηματοδοτείται από πολλές προκλήσεις: Πανδημία, πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία, η συνακόλουθη ενεργειακή κρίση.

Το θέμα του Συνεδρίου μας «δίπλα σε κάθε πολίτη» υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφήνει κανέναν πίσω. Στέκεται δίπλα στον κάθε ένα και στην κάθε μία ξεχωριστά και εργαζόμαστε συστηματικά υπέρ της κοινωνικής συνοχής, υπέρ της ασφάλειας της προόδου και ήδη οι προσπάθειες καρποφορούν.

Η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη, ισάξιος συνομιλητής και ελκυστικός προορισμός επενδύσεων για ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομία μας παρά την πανδημία επανέρχεται σε δρόμους ανάπτυξης. Η ανεργία μειώνεται. Η μείωση των φορολογικών βαρών συμβάλλει στην αποκατάσταση της μεσαίας τάξης. Οι στοχευμένες συνεχείς παρεμβάσεις ανακουφίζουν από τις αρνητικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου. Και η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

Το κράτος ψηφιοποιείται, το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστηρίζεται ώστε μετά τη μάχη με την πανδημία να «κερδίσει» κάθε Έλληνα. Η άμυνα της χώρας μας ενισχύεται αποφασιστικά με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, ενώ τα σύνορά μας φυλάσσονται με αποτελεσματικότητα.

Φίλες και φίλοι, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετέχουμε στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, δίπλα στους νέους, δίπλα στις νέες μας και σχεδιάζουμε πολιτικές για τους νέους, για να τους δώσουμε περισσότερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον.

Ενδεικτικά μόνο μαζί με τη Ζέτα τη Μακρή και τον Άγγελο το Συρίγο, με νηπιαγωγείο από τα 4 για όλα τα παιδιά, με αγγλικά από το νηπιαγωγείο, με ένα νέο διαφορετικό σχολείο που εστιάζει σε σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες. Με εργαστήρια δεξιοτήτων, από τη ρομποτική ως την οδική ασφάλεια και τον σεβασμό στους άλλους, ως την προστασία του περιβάλλοντος.

Με 166 νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία και σήμερα το  πρωί γίνανε οι εξετάσει για τα πρότυπα σχολεία.

Με 16.200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.  Όταν, κυρίες και κύριοι, δεν είχαν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση για δεκαετίες.

Με οριζόντιες επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς μας.  Με διαδραστικούς πίνακες, με σετ ρομποτικής, με φορητές ψηφιακές συσκευές στα σχολεία, με voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μισό εκατομμύριο νέους 4 έως 24 ετών.  Αλλά και από τους εκπαιδευτικούς μας χωρίς κριτήρια για όλους ανεξαιρέτως.

Με αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση  που προσφέρει ευκαιρίες άμεσης εισόδου στην αγορά εργασίας.  Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας με πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, με θεματικά και πειραματικά ΙΕΚ.

Με πανεπιστήμια πιο εξωστρεφή, πιο ποιοτικά, πιο αυτόνομα. Με αξιολόγηση παντού. Με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών. Με πανεπιστήμια που διευρύνουν τους ορίζοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας, προάγουν την έρευνα, διαχέουν τα αποτελέσματά της στην κοινωνία.

Και στο εξής με ένα νομοσχέδιο που είναι προ των πυλών, με νέες καινοτομίες όπως το εσωτερικό ERASMUS, όπως τα κοινά και τα διπλά πτυχία, όπως τα βιομηχανικά διδακτορικά. Προσέλκυση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμβάλουν και στο λεγόμενο brain gain.

Φίλες και φίλοι, με στοχευμένες παρεμβάσεις, με ενότητα και ομοψυχία, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων προχωρούν οι θεσμικές αλλαγές  που διασφαλίζουν ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, σύγχρονη εκπαίδευση, ευκαιρίες για όλες και για όλους. Που καθιστούν τη χώρα μας σύγχρονη, ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή μας, όλες και όλοι εσείς, τα στελέχη μας σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουμε καθημερινά τη μάχη  για μια διαφορετική, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Είναι μια μάχη για την πρόοδο έναντι στην οπισθοδρόμηση.  Είναι μια μάχη για την υπευθυνότητα  ενάντια στο λαϊκισμό.  Είναι μια μάχη που έχουμε χρέος να κερδίσουμε.

Είναι ακριβώς για αυτό ακόμη μεγαλύτερη και ακόμα πιο σημαντική η αξία της καθημερινής μας προσπάθειας στην πορεία προς ολόκληρη της θητείας μας.

Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία  προχωράμε μπροστά, υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, δημιουργούμε την Ελλάδα της προόδου, της ασφάλειας, της αυτοπεποίθησης, της προοπτικής για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

Best Of

Ένας ευπατρίδης της Αυτοδιοίκησης, απέναντι σε έναν… περαστικό (που δεν ήξερε…)

Η προσβολή στη μνήμη νεκρών, με το σβήσιμο των...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Οι εθνικές μάχες που κέρδισε για την Ελλάδα η Βόζεμπεργκ στην Ευρώπη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Ελίζα Βόζεμπεργκ διακρίθηκε και στην τρέχουσα...

Το αξιοπρεπές “όχι” της Φωτεινής Αραμπατζή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με αξιοπρέπεια και μετριοπαθή λόγο, η Φωτεινή...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένας ευπατρίδης της Αυτοδιοίκησης, απέναντι σε έναν… περαστικό (που δεν ήξερε…)

Η προσβολή στη μνήμη νεκρών, με το σβήσιμο των...

Τα Τέμπη, ως (ματωμένο) αποτύπωμα μιας Μεταπολίτευσης σε (παγιωμένη) παρακμή

Η μνήμη... Εκείνη για την οποία ο Γιώργος Σεφέρης...

Το “κλειδωμένο” προβάδισμα Τραμπ απέναντι στον Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, σπανίως κάνουν λάθος....

(Είμαστε) οι γενιές που μικραίνουν την Ελλάδα. Και την Ευρώπη…

  Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Η ημέρα που ξεκίνησαν όλα (για την παράδοση της Αμερικής σε έναν… αποσταθεροποιημένο ηγέτη)

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τέτοια μέρα, πριν από τέσσερα χρόνια. Η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένας ευπατρίδης της Αυτοδιοίκησης, απέναντι σε έναν… περαστικό (που δεν ήξερε…)

Η προσβολή στη μνήμη νεκρών, με το σβήσιμο των ονομάτων των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη, από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δια... χειρός...

Τα Τέμπη, ως (ματωμένο) αποτύπωμα μιας Μεταπολίτευσης σε (παγιωμένη) παρακμή

Η μνήμη... Εκείνη για την οποία ο Γιώργος Σεφέρης είχε διαγνώσει ότι "πονάει, όπου κι αν την ακουμπήσεις". Στις πολύ δύσκολες, στις γκρίζες, στις...

Το “κλειδωμένο” προβάδισμα Τραμπ απέναντι στον Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, σπανίως κάνουν λάθος. Επειδή υπάρχουν... συνέπειες, και έτσι οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιρειών δεν υποκύπτουν στον πειρασμό να......