Κατερίνα Γαλανού: Μόνη εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας η αυτοδυναμία της ΝΔ

Γράφει η Κατερίνα Γαλανού

Πηγή: liberal.gr

 

Όπως και να διαβαστεί η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι πάει στις εκλογές και όπου βγει.

Προετοιμάζεται προσεκτικά μόνο για τη στιγμή, που ίσως χρειαστεί να απολογηθεί, γιατί θα έχει πετάξει την καυτή πατάτα του “πως θα κυβερνηθεί η χώρα”, στο πάτωμα. Δομεί και αποδομεί ένα προβληματικό αφήγημά, προκαλεί σύγχυση σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά τελικά δεν κρύβει την επιδίωξή του.

Ζητάει ένα καλό διψήφιο ποσοστό, προκειμένου να αισθανθεί όπως εννόησε ότι ο λαός τον ωθεί να μπει στη φάση να συζητήσει τη συγκυβέρνηση. Είναι καλό το 10,05% ή είναι καλύτερο το 12,05%. ; Κι αν πάρει 9,09% τι θα του έχει πει ο λαός; Να μπει ή να μην μπει στην κυβέρνηση;

Αντιλαμβάνεται και ο πλέον καλόπιστος με το ΠΑΣΟΚ ότι παίζεται ένα παπατζιλίκι με το ποσοστό και πως αυτό θα μεταφραστεί στη συνέχεια, κατά το δοκούν.

Θέλει ο πρόεδρος ένα διψήφιο ποσοστό, που θα προβάλλεται ως μέτρο της επιτυχίας του στην εμβάπτιση του στην εθνική κάλπη αλλά δεν επιθυμεί εμπλοκή στο πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, δηλαδή την εξασφάλιση μιας σταθερής πορείας της χώρας.

Στο «παζάρι» που κάνει με τους ψηφοφόρους σε πρώτη φάση, ρίχνει στο τραπέζι το επιχείρημα ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα του δώσει τη δύναμη, όχι μόνο να επιβάλει πρωθυπουργό αλλά και τα πρόσωπα στα κρίσιμα υπουργεία. «Έτσι ώστε να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας» όπως ανέφερε.

Μα τα πρόσωπα των υπουργών δεν θα τα επιλέξει το ποσοστό ως ποσοστό, αλλά ο ίδιος μέσω των ψηφοδελτίων που έχει ήδη συγκροτήσει.

Εκτός κι αν υπονοεί ότι θα προτείνει και θα επιβάλει σε μια συγκυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ή τεχνοκράτες με πασοκική προέλευση, κρατώντας το μισό πόδι μέσα και το μισό έξω.

Οι προϋποθέσεις που θέτει, είτε αμέσως, είτε εμμέσως, είτε πλαγίως, συντείνουν όλες στο να υποστηρίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από πλευράς πρωθυπουργού και ΝΔ, ότι η μόνη εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας της.

Εξόχως προβληματική είναι και η επίμονη αναφορά του κ. Ανδρουλάκη ότι θέλει να φέρει ένα νέο “ήθος”  στο πολιτικό σύστημα. Δέχομαι ότι είναι και πηγαία και ειλικρινής. Προσομοιάζει όμως στα περί ηθικού πλεονεκτήματος που πούλαγε ο κ. Τσίπρας ως ζεν πρεμιέ της πολιτικής, σε βάρος των αντιπάλων του.  Ως  γενική συμβουλή προερχόμενη από ανθρώπους πολύ καταλληλότερους από εμένα, όλοι οι πολιτικοί να αποφεύγουν να αποδίδουν στους εαυτούς τους, εύσημα ήθους και ηθικής ή να υπερτονίζουν την αξία της στην άσκηση της εξουσίας.

Επειδή το υπονόησε και στη συνέντευξή του, δεν χρειάζεται μεγάλο απόθεμα ήθους για να διαγράψεις παραχρήμα την Εύα Καϊλή υπό τη βεβαιότητα ότι θα οδηγηθεί σιδηροδέσμια στις βελγικές φυλακές.

Best Of

Ο Κουμουτσάκος δεν ήταν… πύραυλος (για τη Μονή της Χώρας)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Το νέο εθνικό στραπάτσο με...

Το (νέο) δείπνο στο οποίο θα βρεθούν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Πηγή: OneVoice   - Σε κοινωνική εκδήλωση – δείπνο – έχουν...

Το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει τον Κασσελάκη

Πηγή: OneVoice   ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ Προβληματίζονται διάφοροι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο...

Ο… αγιογράφος που έφαγε πόρτα για τη διαδοχή Τσιόδρα στο Μαξίμου

Πηγή: One Voice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Από την ημέρα που...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έχει… ήδη αλλάξει ένοικο στο Οβάλ Γραφείο

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων και το... δέος των κομματικών...

Ο Κουμουτσάκος δεν ήταν… πύραυλος (για τη Μονή της Χώρας)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Το νέο εθνικό στραπάτσο με...

Ο (πολιτικά)… άδειος και ελαφρύς Κασσελάκης, και οι αυταπάτες των χειροκροτητών του

Με την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, έχουμε υλικό για......

Το (ανελέητο) τρολάρισμα της κοινωνίας στο «σύστημα»

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis   Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice",...

Το… δώρο που έκανε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στον Νετανιάχου

Άντε μετά να... συγκρατηθείς και να μην σχολιάσεις. Την...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έχει… ήδη αλλάξει ένοικο στο Οβάλ Γραφείο

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων και το... δέος των κομματικών μηχανισμών για να εξασφαλίσουν προεδρική πλειοψηφία. Το πάθημα του 2016 φαίνεται ότι δεν έχει γίνει μάθημα...

Ο Κουμουτσάκος δεν ήταν… πύραυλος (για τη Μονή της Χώρας)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Το νέο εθνικό στραπάτσο με την προκλητική ενέργεια του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας, θύμισε...

Ο (πολιτικά)… άδειος και ελαφρύς Κασσελάκης, και οι αυταπάτες των χειροκροτητών του

Με την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, έχουμε υλικό για... αιώνες. Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να γίνει talk...