Δ. Καλογερόπουλος: Η αφετηρία μιας νέας εθνικής διαδρομής

Γράφει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Πηγή: “Ελεύθερος Τύπος”

 

Η αφετηρία μιας νέας εθνικής διαδρομής!
Υπάρχουν στη διαδρομή των εθνών στιγμές, που οι κληρονόμοι του ιστορικού παρελθόντος καλούνται να γίνουν γεννήτορες του μέλλοντος, αναζητώντας την ηθική ισορροπία ανάμεσα σε όσα μας έφεραν ως εδώ, και εκείνα που η συγκυρία μας προσφέρει ως πρόκληση και δοκιμασία.
Το έθνος μας, περήφανο, ανεξάρτητο και ιστορικά ζηλευτό για την προσφορά του στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, καλωσορίζει το 2021 ως ορόσημο μιας αναπόφευκτης αλλαγής εποχής. Γιορτάζοντας 200 χρόνια από τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία, που προσέφερε και σε άλλους λαούς την έμπνευση της εξέγερσης και της διεκδίκησης του πεπρωμένου τους. Στη σκιά της κρίσης από την πανδημία του #Covid19, που μας συνάντησε μετά την οικονομική κρίση, με μια κοινωνία κουρασμένη από τις δοκιμασίες, και με όσα κληρονομήσαμε ως δεδομένα, να αμφισβητούνται και να διακυβεύονται.
Στο Ελληνικό αίμα μας όμως, θα κυλάει πάντοτε η περηφάνεια, η αυτοπεποίθηση και η αγάπη για την πατρίδα. Για τις αξίες που μας ένωσαν στις δύσκολες στιγμές, όπως η Ορθοδοξία και η πνευματική κληρονομία μας. Για την οικογένεια του καθενός, που δοκιμάζεται στη σύγχρονη εποχή, και είναι χρέος μας να την παραδώσουμε με τις μικρότερες δυνατές απογοητεύσεις στις γενιές που ακολουθούν.
Πέρασαν 200 χρόνια από την εθνική εξέγερση. Το 2021, θα πρέπει να είναι η αφετηρία μιας νέας εθνικής διαδρομής. Με την Ελλάδα στον πυρήνα μιας Ενωμένης Ευρώπης που θα ανακτήσει τον ψυχικό δεσμό με τις ανάγκες των λαών της. Με την Ελλάδα στην πρωτοπορία της καινοτομίας, της προώθησης καινούριων δεξιοτήτων, της αξιοποίησης του μεγαλύτερου πλούτου της χώρας, του έμψυχου δυναμικού του λαού μας. Με την Ελλάδα πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε κινδύνους που και σήμερα απειλούν την Ευρώπη και τον δυτικό πολιτισμό, με τον μανδύα του γείτονα και των ανθρωπιστικών αξιών.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός που έχουμε να κατανικήσουμε, είναι ο δικός μας κακός εαυτός. Το γονίδιο του διχασμού και της αλληλοεξόντωσης. Θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Φτάνει να μην ξεχνάμε ότι ενωμένοι… χτίζουμε Παρθενώνες. Και ταπεινώνουμε αυτοκρατορίες.
Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι