Καλογερόπουλος: Για να έχουμε (εθνικό) μέλλον, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες του (ιστορικού) παρελθόντος

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έστειλε μήνυμα εθνικής ανάτασης, με αφορμή την εθνική επέτειο τηες 25ης Μαρτίου, και τη συμπλήρωση 200 ετών από τον Αγώνα για την Απελευθέρωση.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αθήνα σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

Για να έχουμε (εθνικό) μέλλον,
πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες του (ιστορικού) παρελθόντος
Η Ιστορία υποκλίνεται στην Ελλάδα. Το έθνος μας το αντιμετώπιζε διαχρονικά με θαυμασμό η οικουμένη, περισσότερο ίσως από όσο έχουμε καταλάβει και εμείς οι ίδιοι.
Ο Αγώνας του 1821 ταξίδεψε στο μέλλον της ανθρωπότητας ένα αυθεντικό μήνυμα αυθόρμητης γενναιότητας, πείσματος, ομοψυχίας και αυτοθυσίας. Για την Ελευθερία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να συνεχίσει να κινείται ο τροχός της Ιστορίας.
Η πανδημία του κορονοϊού μας στέρησε την ευκαιρία να γιορτάσουμε την επέτειο των 200 ετών από την Απελευθέρωση, όπως θα άρμοζε σε αυτή την ιστορική στιγμή.
Δεν μπορεί ωστόσο να μας στερήσει το δέος και τη συγκίνηση, την περηφάνεια και την έμπνευση, για τις θυσίες ενός λαού που ξαναέγινε ελεύθερο και ανεξάρτητο έθνος. Ένας λαός συνώνυμος της Ιστορίας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πιεστικές. Ο ορίζοντας φαντάζει συννεφιασμένος. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε κεφάλαια για τα οποία οι γενιές του μέλλοντος θα θαυμάζουν την πατρίδα μας.
Η Ελλάς ευγνωμονούσα. Για να έχουμε εθνικό μέλλον, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος. Να εμπνευστούμε από τους αγωνιστές του 1821. Και να ξαναφέρουμε την πατρίδα μας σε θέση πρωταγωνίστριας στο διεθνές σκηνικό.
Χρόνια πολλά Ελλάδα μας.

 

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής