Ξενογιαννακοπούλου: Προεκλογικές προσλήψεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

«Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και προκλητική απόφαση η πρόσληψη σε προεκλογική περίοδο μετακλητών γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ με παχυλούς μισθούς. Ο κ. ​Χατζηδάκης οφείλει να σταματήσει αμέσως τις διαδικασίες πρόσληψης τους.»

Με προκλητική απόφαση η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών του ΕΦΚΑ υλοποιώντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη 4892/2022 με μισθούς πρόκληση 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για τους κομματικούς εκλεκτούς που θα επιλεγούν, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μεικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ.
Η πρόβλεψη της δυνατότητας πρόσληψης ιδιωτών μετακλητών σε θέσεις προϊσταμένων της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι κατάφορα αντισυνταγματική, όπως είχαμε αναπτύξει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, αφού επιτρέπει τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε θεσμοθετημένες θέσεις ευθύνης που βρίσκονται εντός της υπαλληλικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. Παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας, αφού επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης επιπέδου Δ/νσεως-Γενικής Δ/νσεως χωρίς την διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογής, κατόπιν ελέγχου του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται τριμελής επιτροπή για τους διορισμούς που ορίζεται και ελέγχεται από τον Υπουργό, φωτογραφικές προκηρύξεις και ελάχιστα προσόντα! Παραβιάζει την αρχή της ουδέτερης Δημόσιας Διοίκησης από πολιτικές και εξωθεσμικές πιέσεις, σύμφωνα με την θεμελιώδη αρχή του Κράτους Δικαίου, που κατοχυρώνεται στην παρ.1 του άρθρου 103 του Συντάγματος, καθώς και το άρθρο 103 παρ. 4 Συντ. που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβιβαστεί δημόσιος υπάλληλος χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, οφείλει άμεσα να σταματήσει αυτήν την προκλητική διαδικασία πρόσληψης γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ σε προεκλογική περίοδο!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις εκλογές, με τη λαϊκή εντολή, θα καταργήσει αυτόν τον νόμο, όπως και όλους τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...