Η (τελευταία) ελπίδα της Γαλλίας να απαλλαγεί από τον Μακρόν

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Μέχρι το φθινόπωρο, ο δρόμος είναι μακρύς, η προσδοκία ωστόσο απέκτησε ονοματεπώνυμο. Η παραδοχή του Μισέλ Μπαρνιέ ότι θα τον ενδιέφερε να διεκδικήσει το χρίσμα της Κεντροδεξιάς για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2022, διαμορφώνει ένα μωσαϊκό ρεαλιστικής ελπίδας για… απαλλαγή της Γαλλίας από τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο “Μανού” έχει καταρρεύσει σε δημοφιλία, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υπερ-ενίσχυση της Μαρίν Λεπέν, η λογική ωστόσο επιμένει ότι, η “ιέρεια” της γαλλικής ακροδεξιάς θα ηττηθεί από οποιονδήποτε βρει απέναντί της, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Έστω και με μικρότερη διαφορά από το παρελθόν.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιός θα βρεθεί απέναντί της. Μια υποψηφιότητα Μπαρνιέ, θα μπορούσε να ενώσει την βαθιά διχασμένη και τραυματισμένη Κεντροδεξιά, να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που… ξενέρωσαν με την απογοητευτική θητεία Μακρόν, και να βρεθεί μπροστά από τον σημερινό Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στον πρώτο γύρο.

Αν συμβεί αυτό, ο Μισέλ Μπαρνιέ θα είναι ο εκλεκτός του πεπρωμένου, για να νικήσει στον δεύτερο γύρο τη Μαρίν Λεπέν. Θα έχει έτσι απαλλάξει τη Γαλλία, τόσο από την ακροδεξιά, όσο και από τον Μακρόν.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής