Η τελευταία ελπίδα για να μην… επιστρέψει ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το όνομά του είναι Ρον ΝτεΣάντις. Κυβερνήτης της Φλόριντα, εξαιρετικά δημοφιλής και ανερχόμενος αστέρας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ καλλιεργεί εσχάτως το σενάριο της υποψηφιότητας του ΝτεΣάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, ως υποψηφίου Αντιπροέδρου, εφόσον ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ πάρει την απόφαση να διεκδικήσει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Τις τελευταίες ημέρες, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν μερικώς. Δημοσκόπηση εμφανίζει τον Κυβερνήτη της Φλόριντα να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των ψηφορόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει του 2024, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Όχι μόνο για τον ΝτεΣάντις αλλά για… όλα τα στελέχη των Ρεπουμπλικανών που θα ήθελαν να διεκδικήσουν την… εκδίωξη του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις από το Οβάλ Γραφείο.

Το επιτελείο Τραμπ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να επισημάνει ότι ο Ρον ΝτεΣάντις δεν θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι λένε εκείνοι, βέβαια.

Γιατί πλέον, στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών βλέπουν μια ρεαλιστική ελπίδα για να παραμερίσουν τον τραμπισμό. Να μην είναι ο Ντόναλντ Τραμπ εκείνος που θα επιστρέψει το 2024 στον Λευκό Οίκο, για λογαριασμό του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής