Η σύγκρουση Μητσοτάκη-Βενιζέλου και οι… παρενέργειες στο μέλλον

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Με επίκεντρο την υπόθεση των υποκλοπών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκλεισε το κεφάλαιο “συμβίωσης” με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. Και για έναν πολιτικό με έντονο ψυχισμό αλλά και ορθολογισμό, όπως είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη αυτή έχει από μόνη της βαρύνουσα σημασία.

Στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις υποκλοπές, το μείζον θέμα… πίσω από την κουρτίνα, ήταν η σύγκρουση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο… εξ αντανακλάσεως.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, με την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Συνταγματολόγου, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ευθύνες για το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και την απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στη συζήτηση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκείνος αντέδρασε και απάντησε με επίσημη δήλωση, ο Πρωθυπουργός ανταπάντησε και… συνεχίζουμε.

Η σύγκρουση αυτή θα έχει πληθυντικές και σύνθετες… παρενέργειες στο μέλλον. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μια σημαντική ομάδα μετριοπαθών στελεχών του Κέντρου αλλά και… δημοσιογράφων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, στήριξαν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι τη Νέα Δημοκρατία. Προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αλλαγή αυτού του δεδομένου λοιπόν, διαμορφώνει ένα διαφορετικό μωσαϊκό ενόψει των εξελίξεων του μέλλοντος. Στο δρόμο για τις κάλπες, τις ίδιες τις κάλπες, και την… επόμενη μέρα από τις κάλπες.

Best Of

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε όλα τα εμπόδια

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των...

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον δημοσιογράφο...

Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει τα πάντα για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν...

Η Γαλλία. Πάντα η Γαλλία. Όλα ξεκινούν από τη Γαλλία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Σε αντίθεση με το έθνος μας, που...

Μήπως είναι… ρωσική τράπεζα η Deutsche Bank, και μας το έχουν κρύψει;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η κρίση που έρχεται καλπάζοντας στο τραπεζικό...
Νίκος Φυλάγγελος
Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με περίσσευμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας. Στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου υπάρχει διπλό, συστημικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το...

Γιάννης Πρετεντέρης: Είναι πάντα ευκολότερο να υπερασπιστείς εκείνο που υπάρχει, παρά να κατανοήσεις εκείνο που πρέπει να αλλάξει

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: Το Βήμα   Από το 1789, ίσως και παλαιότερα, η Γαλλία είναι η πατρίδα των «κοινωνικών αντιδράσεων». Ενας εμβριθής αναγνώστης του «Αστερίξ» θα...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν η Δικαιοσύνη ερευνά έναν πολιτικό για ενδεχόμενη ανάμειξη σε ποινικές υποθέσεις, αναστέλλεται η κομματική του...