Η Νίκι Χέιλι προσπαθεί να… ηρεμήσει τον Τραμπ, μέσω της Ιβάνκα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η επέλαση και κυριαρχία της λαϊκιστικής πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, την οποία εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώθηκε εμφατικά στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης της Φλόριντα.

Οι περισσότερο μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί απείχαν, για να αποφύγουν το… ρητορικό λιντσάρισμα από τον Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη ωστόσο που προσπαθεί να διορθώσει το κλίμα και να… ηρεμήσει τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι η επικρατέστερη για να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα ενόψει του 2024, εφόσον ο προηγούμενος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν το διεκδικήσει για τον εαυτό του.

Η Νίκι Χέιλι ξεκαθάρισε προ εβδομάδων, με συνέντευξή της, την αποστασιοποίησή της από τον Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέχεια επιχείρησε να τον συναντήσει, εισέπραξε άρνηση, και καθώς καταλαβαίνει ότι, εφόσον τον έχει απέναντί της τα επόμενα χρόνια, δύσκολα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις προεδρικές φιλοδοξίες της, αναζητεί λύση.

Έτσι, προσπαθεί να… καλμάρει τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω της κόρης του Ιβάνκα, με την οποία η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ διατηρούν άριστη σχέση. Το… κατάλληλο μέσο, δηλαδή. Αναμένουμε την αποτελεσματικότητα της μεσολάβησης.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος