Η μοναξιά της… απογοήτευσης

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Περπατώντας μόνος στον κήπο του Λευκού Οίκου. Η μοναξιά της κορυφής και της ηγεσίας, θα έλεγε κανείς, η μοναξιά της… απογοήτευσης, θα σχολίαζαν οι περισσότεροι.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει περίσσευμα εμπειρίας, για να μην αιφνιδιάζεται από τις γκρίζες πτυχές του αποτυπώματος που έχει αφήσει μέχρι σήμερα η θητεία του στην Προεδρία των ΗΠΑ, το σενάριο που υλοποιείται ωστόσο, είχε ακραία απαισιόδοξη αφετηρία.

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει την κοινωνία που τον εμπιστεύτηκε, προκειμένου να απαλλαγεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, να τον προσεγγίζει σήμερα με απογοήτευση. Το πολιτικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ήδη επιβαρυνθεί για το Δημοκρατικό Κόμμα, οι δημοσκοπήσεις προδικάζουν ανέλπιστο θρίαμβο για τους Ρεπουμπλικανούς στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022, και η ενδεχόμενη απώλεια και των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά “άβολη” διετία για το δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις, μέχρι τις προεδρικές κάλπες του 2024.

Στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν ήδη αρχίσει να ιχνηλατούν εναλλακτικά σενάρια απεγκλωβισμού από το σημερινό αδιέξοδο. Δηλαδή, τη διακριτική απόσυρση του Τζο Μπάιντεν στην αναμέτρηση του 2024, και την εξεύρεση μιας άλλης λύσης, που ιδανικά… δεν θα είναι η Κάμαλα Χάρις.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής