Η εθνική ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Τα πρόσφατα, σοκαριστικά γεγονότα στη Σταυρούπολη, ήρθαν να μας υπενθυμίσουν, με επώδυνο τρόπο, ότι τη δεκαετία που πέρασε και αυτήν που ξεκίνησε, η ακροδεξιά… σεργιανίζει απρόσκοπτα στον δημόσιο βίο.

Η Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση, ήταν μέρος του προβλήματος. Ο πυρήνας του προβλήματος, που αποκτά πλέον επείγουσες διαστάσεις εθνικής επιβίωσης, αφορά στην υιοθέτηση της ρητορικής, της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας της ακροδεξιάς, στο σύνολο του δημοσίου βίου. Στην πολιτική, στην κοινωνία, στα ΜΜΕ. Οριζόντια. Χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις.

Η σημερινή Ελλάδα είναι παραδομένη στο μίσος και τον διχασμό, κάτι άλλωστε που εύκολα μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος, με μια σύντομη ματιά στα social media. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, αντιπαρατίθεται καλοπληρωμένοι στρατοί από trols, με σκοπό την ανατροφοδότηση του μίσους και του εθνικού διχασμού.

Και τα δυο αποκρουστικά συστατικά στοιχεία άλλωστε, αποτελούν το βασικό σημείο αναφοράς όσων λειτουργούν ως… εισοδηματίες του μίσους και του εθνικού διχασμού. Τρέφονται… σιτίζονται και βρίσκουν λόγο και ρόλο ύπαρξης, όσο το έθνος μας παραμένει τόσο βαθιά διχασμένο.

Γι’ αυτό και αποτελεί εθνική ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά. Δίπλα και… μέσα μας.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής