Η… διδακτική χρησιμότητα του τέλους του “Game of Thrones”

 

Της Δέσποινας Βενέδικτου

 

Τέτοια μέρα, πριν από δύο χρόνια…

Το φινάλε του “Game of Thrones” αναμένεται να ανοίξει… χορό συζητήσεων για πολλά χρόνια. Η παραγωγή του HBO επέλεξε να ραγίσει την καρδιά των φανατικών οπαδών της σειράς, με τον Jon Snow να σκοτώνει τη Daenerys Targaryen, ακόμη και η συγκεκριμένη πτυχή της πλοκής ωστόσο, είχε τη διδακτική χρησιμότητά της.

Πάνω από όλα όμως, ας σταθούμε στον θρίαμβο του Οίκου Σταρκ. Της οικογένειας μέσω της οποίας γνωρίσαμε το “Game of Thrones”, πέρασε πολλά δεινά, για να φτάσει στο τέλος να επικρατήσει.

Η πυρπόληση του Σιδερένιου Θρόνου από τον Drogon και η απόφαση να εκλέγονται οι βασιλείς, αντί να αξιοποιούν κάποιο κληρονομικό δικαίωμα, έδωσε περισσότερη τροφή για σκέψη.

Όπως και το γεγονός ότι, νέος βασιλιάς έγινε ο Bran Stark. Το αγόρι που έμεινε ανάπηρο στο ξεκίνημα της σειράς, πέρασε τα πάντα, για να γίνει ο σοφότερος άνθρωπος του Westeros. Και τελικά, ο βασιλιάς.

 

Η αγέλη (των Stark) κατάφερε να επιβιώσει στο “Game of Thrones”

Ο μοναχικός λύκος πεθαίνει, αλλά η αγέλη επιβιώνει. Η αγέλη των Stark επιβίωσε στο “Game of Thrones”, χαρίζοντας στους φανατικούς οπαδούς της σειράς μια γλυκιά ανάπαυλα στην… οργή τους για το πως επέλεξαν οι σεναριογράφοι να χειριστούν την 8η και τελευταία σεζόν.

Στο Twitter ξεκίνησε… πανηγύρι για τα παιδιά του Ned και της Catelyn Stark, που έκλεισαν την πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων σεζόν, νικητές και τροπαιούχοι.

 

The North Remembers… Το “Game of Thrones” ανέδειξε τη δύναμη μιας γυναίκας

The North Remembers… Η παραγωγή του “Game of Thrones” επέλεξε να αναδείξει τη δύναμη μιας γυναίκας, και να επιβραβεύσει το προσωπικό σθένος της.

Η Sansa Stark έγινε Queen in the North, του… ανεξάρτητου Βορρά στο βασίλειο του Westeros.

Το επικό κλείσιμο για έναν από τους χαρακτήρες που εξελίχτηκαν περισσότερο από κάθε άλλο στην επική τηλεοπτική σειρά.

 

Το εμβληματικό… μπουρλότο στον “Σιδερένιο Θρόνο” στο φινάλε του “Game of Thrones”

Ίσως η πιο σημειολογική εικόνα του φινάλε του “Game of Thrones”…

Μετά από οκτώ σεζόν δολοπλοκιών για το ποιός θα καθίσει στον Iron Throne, o Drogon… έβαλε μπουρλότο στον Σιδερένιο Θρόνο.

Από τη στιγμή που δεν θα καθόταν σε αυτόν η Daenerys, δεν θα καθίσει κανείς.

 

Η στιγμή που έκανε τους χρήστες του Twitter να… παραμερίσουν την οργή τους για το φινάλε του “Game of Thrones”

Ίσως η μοναδική στιγμή που έκανε τους χρήστες του Twitter να παραμερίσουν την οργή τους για το φινάλε του “Game of Thrones”, ήταν αυτή που αποτυπώθηκε στην παραπάνω φωτογραφία.

Μετά την επιστροφή του στη Night’s Watch, ο Jon Snow ξαναβρίσκει τον Ghost, και αυτή τη φορά τον αγκαλιάζει και τον χαϊδεύει, όπως είχε… ξεχάσει να κάνει, όταν έφευγε από το Winterfell, πριν από δυο επεισόδια.

Written by Δέσποινα Βενέδικτου

Η Δέσποινα Βενέδικτου είναι δημοσιογράφος