Η Αττική “έπεσε”. Η εθνική οικονομία σε “κόκκινο συναγερμό”…

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Η μετατόπιση της Αττικής σε “κόκκινη περιοχή”, λόγω της εκτεταμένης διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, δεν εξέπληξε κανέναν. Οι λοιμωξιολόγοι μας… προετοίμαζαν ψυχολογικά εδώ και μέρες για το χειρότερο δυνατό σενάριο που μπορούσαμε να ζήσουμε.

Το λεκανοπέδιο δεν είναι καν Θεσσαλονίκη, δεν έχει ομοιότητες και ιδιαιτερότητες σε σχέση με καμία άλλη περιοχή της χώρας. Στην Αττική κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, και διακινείται… μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, σχεδόν από όσο αθροιστικά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Καθώς λοιπόν η πρωτεύουσα μπαίνει σε αυστηρότερη καραντίνα, η αγωνία κορυφώνεται για το λιανεμπόριο, που θα επιστρέψει στην αναγκαστική λύση του click-away, που περισσότερο ως… παρηγοριά για τους επαγγελματίες του χώρου λειτούργησε, παρά προσέφερε ουσιαστικά στην ανάσχεση της κρίσης.

Η κρίση λοιπόν είναι εδώ. Όχι η υγειονομική, που χάρη στους μαχητές του ΕΣΥ είναι διαχειρίσιμη. Η κρίση στην εθνική οικονομία, μετά και τη δεκαετή εθνική καταστροφή των Μνημονίων. Η εθνική οικονομία σε “κόκκινο συναγερμό”. Με αβέβαιο μέλλον, και μια Ευρώπη που… σφυρίζει αδιάφορα για την άνευ όρων στήριξη των χωρών που γονάτισαν από τις παράπλευρες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Αττική “έπεσε”. Τα χειρότερα… πλησιάζουν.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής