Η “κυρία Αντιπρόεδρος” άρχισε (ήδη) να εισπράττει αρνητική δημοσιότητα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η ιστορική κορυφή την οποία γκρέμισε η Κάμαλα Χάρις, ως η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και μάλιστα Αφρο-Αμερικανή, με ρίζες από την Ινδία, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει… πυρηνικό διακύβευμα για την τετραετία της διακυβέρνησης Μπάιντεν, που εκκινεί επίσημα με την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου.

Η Κάμαλα Χάρις θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2024, διαδεχόμενη τον Τζο Μπάιντεν, που πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, ενώ αρκετοί… στοιχηματίζουν ότι η αλλαγή ηγεσίας στο Οβάλ Γραφείο θα έχει σημειωθεί νωρίτερα, ώστε η τέως Γερουσιαστής και Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή της ενόψει των προεδρικών εκλογών, μετά από τέσσερα χρόνια.

Στο παραπάνω πλαίσιο, είναι αναμενόμενο η Κάμαλα Χάρις να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, και επομένως στο επίκεντρο σκληρής κριτικής. Όπως συνέβη, για παράδειγμα με το διπλό εξώφυλλο για το περιοδικό “Vogue”, με επίσημο ένδυμα αλλά και με… στολή εργασίας, που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια στα social media, με την κατηγορία της “κατασκευμασμένης εικόνας”.

Και ακόμη… δεν αρχίσαμε.

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος