Η “άβολη αλήθεια” του Τζορτζ Μπους για την εκλογή Μπάιντεν

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η θητεία του ξεκίνησε το 2000 σε μια διαιρεμένη Αμερική, κατάφερε ωστόσο, χάρη και στη συμβολή του ηττημένου Αλ Γκορ, να προσπεράσει τις δυσκολίες και να παραμείνει για 8 χρόνια στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος συνέδεσε τη διαδρομή του με σκοτεινές στιγμές και πολέμους που προκάλεσαν ανισορροπία στην ανθρωπότητα, διατηρεί ωστόσο εκλογικό αισθητήριο, ως κληρονομιά της δυναστείας Μπους.

Στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν λοιπόν, φέρεται να είπε μια “άβολη αλήθεια” για την εκλογή του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, που κρύβει… την πραγματικότητα.

Όταν είδε τον Βουλευτή Τζέιμς Κλάιμπερν, έσπευσε να τον χαιρετήσει και να τον αποκαλέσει “σωτήρα” της εκλογής Μπάιντεν. Όχι άδικα. Ο Κλάιμπερν ήταν εκείνος που στήριξε τον Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές της Νότιας Καρολίνας, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη μάχη της Πολιτείας ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, και από το σημείο εκείνο και έπειτα να… περάσει μπροστά στην εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όσοι παρακολουθούσαν προσεκτικά τις εξελίξεις στην εσωκομματική μάχη των Δημοκρατικών, προφανώς και προσυπογράφουν την εκτίμηση του νεώτερου Τζορτζ Μπους.

 

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής