Γιάννης Στρατάκης: Ανοίγουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας, για να φωτίζουμε τη αθέατη πλευρά των γεγονότων

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Ένα καινούριο “παράθυρο” στην αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες άνοιξε ο Γιάννης Στρατάκης.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, και κάθε μεσημέρι εφεξής, στις 12.00, ο γνωστός δημοσιογράφος τοποθετείται για την επικαιρότητα, μέσω απευθείας μετάδοσης από την προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Ο ίδιος, περιγράφει ως εξής την καινούρια προσπάθεια:

“Κάθε μεσημέρι στις 12 ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας για να προβληθεί ότι συμβαίνει στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία, μα περισσότερο θα φωτίζουμε την αθέατη πλευρά των γεγονότων θα γίνεται μια προσπάθεια να απαντηθούν τα πως και τα γιατί.

Μέσα από αυτό το παράθυρο επικοινωνίας, αρχικά μέσα από το fb θα δείτε ειδήσεις που ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί ή γίνεται προσπάθεια να «θαφτούν». Ξεκινάμε, εγώ μπροστά από μια κάμερα κι ένα μικρόφωνο κι εσεις απ όπου βρίσκεστε, το καθημερινό ραντεβού με την επικαιρότητα. Και ξεκινάμε αυτες τις μέρες που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές τα γεγονότα έρχονται σαν χιονοθύελλα, σαν αυτή που έθαψε στο χιόνι και μάλιστα στα πεδινά της Αττικής, την …επιτελική κυβέρνηση των αρίστων.

Παρά το γεγονός ότι η εκπομπη (ναι εκπομπη θα ήθελα να τη λέω… αυτό που έκανα δηλαδή 35 χρόνια στο ραδιοφωνο) μεταδίδεται μέσω διαδυκτίου μας δίνει την δυνατότητα να τα λέμε ΟΛΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σεβαστώ κατ απόλυτο τρόπο ότι επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και ότι διέπει τον δημόσιο λόγο.

Ραντεβού κάθε μεσημέρι στις 12.

Αναζητήστε ioannis stratakis στο fb”.

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος