Γιάννης Κορωναίος: Οι αστοχίες που πρέπει να διορθώσει ο Κασσελάκης

Γράφει ο Γιάννης Κορωναίος

Πηγή: One Voice

 

Το ρεπορτάζ στην Κουμουνδούρου “τρέχει” ακόμα -και η 1Voice.gr θα το μάθει και θα το δημοσιευσει- όμως ένα πρώτο στοιχείο προκύπτει, ορατό και ξεκάθαρο, από το αποτέλεσμα των ευρωκλογών: Αν ο Στέφανος Κασσελάκης και οι επιτελείς του είχαν δείξει λίγη προσοχή τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου και δεν υπέπιπταν σε παιδαριώδη λάθη, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών και τα στελέχη του θα μπορούσαν από τώρα να κάνουν λόγο για μήνυμα πολιτικής ανατροπής.

Αντ’ αυτού στην Κουμουνδούρου απεστάλη ένα μήνυμα από τους πολίτες, πως ναι μεν έχουν σκοπό να τους ξαναδώσουν την ευκαιρία ώστε να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, πρώτα όμως θα πρέπει να προσγειωθούν, να αλλάξουν αρκετά ακόμα στο κόμμα και την έξωθεν εικόνα του και να ενισχυθούν τα όσα καλά έχουν συμβεί και συνέβαλλαν στο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στον προοδευτικό χώρο στην μετάΤσίπρα εποχή.

Στο δια ταύτα, δυο ήταν τα βασικά λάθη που “χαντάκωσαν” τον ΣΥΡΙΖΑ, δυο ήταν οι περιπτώσεις που ο Στέφανος Κασσελάκης πυροβόλησε τα πόδια του. Η μια διέτρεξε όλη την προεκλογική περίοδο, η δεύτερη ήταν των τελευταίων κρίσιμων ημερών.

Αρχίζουμε από το δεύτερο και πιο κοντινό στις κάλπες λάθος, που δεν είναι άλλο από την υπόθεση του πόθεν έσχες. Ο Στέφανος Κασσελάκης, πιθανώς επηρεασμένος από κάποιους “κοντινούς” του, πιθανώς πιεσμένος από την δική του εσωτερική ανάγκη να φανεί πως δεν έχει τίποτα να κρύψει και πως δεν μπορεί “στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλάνε για σχοινί, “έτρεξε” να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή κατάσταση του στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο τελευταίο “κατοστάρι” της προεκλογικής περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο μετακίνησε την ατζέντα από τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη εξαιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη στα δικά του, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο. Κάπως έτσι, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο ανακόπηκε η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά χάθηκαν και δυο τουλάχιστον μονάδες, με αποτέλεσμα το 17 συν να γίνει 15% με το ζόρι.

Το δεύτερο σημείο που “αυτοπαγιδεύτηκε” αφορά στην καλλιέργεια υψηλών στόχων βάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μπορεί να εντάσσεται και αυτή η “αφέλεια” στην πολιτική απειρία του Στ. Κασσελάκη, όμως έχοντας εκκινήσει από το εντελώς ανεδαφικό “θα είμαστε πρώτοι στις ευρωκλογές”, ακολούθησε το εκπεφρασμένο 17% – αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με Τσίπρα αρχηγό και προ των διασπάσεων- ενώ διαρροές αποκάλυπταν και τον “ενδόμυχο” στόχο του 20%. Με όλα αυτά, το 15% φαίνεται μικρό και δεν δίνει δικαίωμα για πανηγυρισμούς, όταν επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ του Στ. Κασσελάκη κατάφερε και να κρατήσει τη δεύτερη θέση επιβεβαιώνοντας πως είναι ο ηγέτης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και να “ξεμπερδέψει” ιστορικά με τους διασπαστές του κόμματος που έμειναν στο 2%.

“Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και αυτό θα κάνω” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε μια πραγματικά πολύ προσγειωμένη δήλωση του. Ας αρχίσει λοιπόν από αύριο προς αυτήν την κατεύθυνση, ενισχύοντας το συλλογικό προφίλ του κόμματος, διορθώνοντας αστοχίες και λάθος επιλογές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε αποφάσεις.

Best Of

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Κώστας Μπακογιάννης: Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να διεκδικήσει (με αξιώσεις) μια τρίτη (αυτοδύναμη) θητεία

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Οι εκλογές είναι πάντοτε μια...

Κωστής Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πρόοδο

Η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει...

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στην εποχή της ψηφιοποίησης του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος κινητροδότησαν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών Εκλογών και...

Παιδικά Χωριά SOS: Τα παιδιά που καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Τα Παιδικά Χωριά SOS έκαναν την παρακάτω ανάρτηση στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το... μισθολογικό κόστος και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρεί και στην...

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει) Πηγή: One Voice   Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραμένει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τείνει να εξελιχτεί σε συνώνυμο της διαφθοράς για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με...