Έρχεται τσουνάμι προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το νομοσχέδιο που “σκότωσε” τη Συνεπιμέλεια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η αρχική απογοήτευση έδωσε τη θέση της στην οργή. Και ακολουθούν οι νομικές ενέργειες. Το νομοσχέδιο που “σκότωσε” τη Συνεπιμέλεια, μετά από περίπου έναν χρόνο καλλιέργειας προσδοκιών που διαψεύστηκαν, ότι η Ελλάδα θα άφηνε πίσω την τριτοκοσμική εικόνα μιας χώρας η οποία διακρίνει τους διαζευγμένους γονείς σε ανθρώπους δυο κατηγοριών, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε οργανώσεις και συλλόγους που έδωσαν μάχη για να διορθωθεί η συγκεκριμένη νομική και ηθική ανορθογραφία.

Τις τελευταίες ημέρες, στα social media περισσεύει η οργή σε αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και στην προσωπική σελίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στο Facebook, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφώσει το σχέδιο νόμου το οποίο παρουσιάστηκε, και επί της ουσίας “σκοτώνει” τη Συνεπιμέλεια. Ούτε καν η συγκεκριμένη λέξη δεν αναφέρεται στο νομοσχέδιο αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, ενώ δεν γίνεται επίσης λόγος ούτε για ίσο χρόνο ανατροφής, αλλά ούτε και για εναλλασσόμενη κατοικία, όπως ισχύει στις προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη καταγράφονται προωθητικές κινήσεις για μαζικές προσφυγές κατά του νομοσχεδίου Τσιάρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την προσδοκία οι αδικημένοι διαζευγμένοι γονείς να βρουν το δίκιο τους.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής